Vebego Limburgs Mooiste: Toertocht en fietsevent in festivalsfeerVebego Limburgs Mooiste: Toertocht en fietsevent in festivalsfeer
Back Back Nieuws

Vebego Limburgs Mooiste: Toertocht en fietsevent in festivalsfeer

23 mei 2023

De 30e editie van Limburgs Mooiste staat klaar voor de start. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni zijn bezoekers welkom op het eventterrein met fietsmarkt, foodtrucks, horecaterras en (live) muziek. Op de zaterdag worden de deelnemers aan de toertocht traditiegetrouw verrast met nieuwe uitdagende routes door Zuid-Limburg. Ook is er een ‘Kids ride’ en een familietoertocht.

Fietsmarkt, foodtrucks en festivalsfeer

De verplaatsing in 2022 van de start- en finishlocatie naar Coriopolis in Heerlen heeft Vebego Limburgs Mooiste nieuw elan gegeven. Het groene eventterrein biedt het hele weekend fietsinspiratie in een festivalsfeer. Op de fietsmarkt worden de nieuwste producten uit de fietsbranche getoond, van schoenen tot helmen en van fietsen tot voeding. Bezoekers die trek krijgen van alle (fiets)inspiratie, kunnen de honger stillen bij de vele foodtrucks en gezellig aanschuiven op het horecaterras. Op vrijdagavond is er livemuziek van Hey Angie, op zaterdag zorgt DJ Marco voor een feestelijke ontvangst bij de finish.

Nieuwe fietsroutes

Ieder jaar gaan de routemeesters op zoek naar de mooiste verharde en onverharde paden in Zuid-Limburg; soms zelfs een stukje over de landsgrens heen. Met als resultaat unieke fietsroutes over vooral onbekende en verkeersluwe wegen. Dit jaar kent de toertocht maar liefst 13 verschillende routes, variërend van 25 tot 230 km. Dit brede aanbod staat garant voor spreiding van de deelnemers zodat iedereen volop kan genieten van het Zuid-Limburgse landschap. Alle routes starten vanaf het eventterrein Coriopolis (bij Nieuw-Eyckholt) in Heerlen. Kinderen en volwassenen met een stadsfiets of E-bike kunnen op zaterdag 3 juni deelnemen aan de familietocht van 45 km of 25 km. De camping direct naast het eventterrein maakt de festivalsfeer compleet. Hier kunnen deelnemers, bijna met het hoofdkussen op de start/finishlijn, overnachten.  

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!