Back Back Interview

Vanessa Heilig: ‘Een probleem is een uitdaging, geen obstakel’

16 juni 2015

Wie zijn je branchegenoten? Waar halen ze hun inspiratie vandaan en wat is hun droom? Waarom hebben ze voor deze branche gekozen en hoe zien ze de toekomst ervan? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen. Dit keer maak je kennis met Vanessa Heilig van Telstar Horeca.

Wie is Vanessa Heilig?
Geboren in 1976, samenwonend en een dochter van 4. Binnenkort krijgen we er een nieuw ‘kind’ bij. Een puppy, die natuurlijk ook eerst helemaal opgevoed moet worden. Ik ga graag naar Frankrijk, naar mijn ouders, ben gek op lekker uit eten en kan erg genieten van de dingen die ik met mijn dochter doe. Je gaat als het ware terug in de tijd, door het bezoeken van bijvoorbeeld pretparken en het zien van de oude Disney films.

Wat is typisch ‘Vanessa Heilig’?
Ik wil alles perfect doen, de touwtjes in eigen handen houden. Gasten wil ik het naar de zin maken. Ik hou niet van onrecht en vind eerlijkheid heel belangrijk. Ik zorg ervoor dat ik plezier heb in wat ik doe.

Beroep en bedrijf?
Ik werk bij Telstar Horeca, een onderdeel van voetbalclub Telstar 1963 N.V. De club speelt in de Jupiler League en beschikt over 2 grote, prachtige zalen die verhuurd kunnen worden. Als horecamanager ben ik daar, tijdens en buiten de wedstrijden om, verantwoordelijk voor. Eén keer in de twee weken is hier een wedstrijd, en de overige 13 dagen moeten die zalen vol. Daar moet ik voor zorgen en dat is superleuk om te doen.

Waarom deze branche?
Eigenlijk wist ik van kleins af aan al dat ik deze richting in wilde. Na de Hogere Hotelschool in Den Haag doorlopen te hebben, ben ik in de bedrijfscatering terecht gekomen, tot ik weer meer letterlijk de horeca in wilde. Mijn dochter was toen al geboren en ik wilde niet iedere avond en ieder weekend werken. Op dat moment kwam deze functie bij Telstar Horeca vrij. Perfect, mede doordat ik praktisch naast het stadion woon en ik dus met de fiets naar mijn werk kan. Bovendien is Telstar hier een begrip en ik ben trots dat ik daar een steentje aan kan bijdragen.

Mooiste evenement waaraan je hebt meegewerkt?
De Huishoudbeurs, waar ik ooit sales voor heb gedaan. Dat evenement was zo leuk om een keer meegemaakt te hebben. De typen mensen, de standhouders en al die dames met die ‘trekkoffers’. Ik heb mijn ogen uitgekeken en van alles meegemaakt. Het was voor mij een eenmalig evenement, maar het is me altijd bijgebleven.

In mijn huidige functie vind ik de persoonlijke evenementen erg mooi om te doen. De condoleances bijvoorbeeld. Maar ook het afscheid van bijvoorbeeld een huisarts. Dat je na afloop hoort hoe fijn mensen het hebben gevonden. Daar doe je het voor, het goede gevoel van de opdrachtgevers en de gasten.

Wat inspireert jou?
Het geluk en het enthousiasme van de gasten wanneer ze het evenement verlaten. Dan weet je dat je het goed hebt gedaan.

Waar droom je nog van?
Om het hier nog groter te maken, Telstar te laten groeien. Dat is uiteraard afhankelijk van de sponsoren, de voetbalprestaties en het geld dat met de horeca verdiend wordt. We doen het nu met alle (beperkte) middelen die we hebben. Ik droom ervan om hier een eigen lunchroom binnen het stadion te hebben en hier grote evenementen naartoe te halen.

Hoe ziet de branche er over vijf jaar uit?
De economie trekt aan en mensen willen weer meer geld uitgeven. Bedrijven blijven soms nog een beetje achter, maar dat zal over vijf jaar ook wel een stuk verbeterd zijn. Evenementen gaan weer groeien en dat hebben wij nodig als betaalde voetbalclub. Een stijgende economie, een betere toekomst.

Met wie uit de branche wil je graag een avondje uit eten, en waarom?
Graag zou ik van iemand de fijne kneepjes willen leren van het organiseren van grote evenementen en concerten. De tips en tricks. En dat is niet iemand in het bijzonder.

Wat was je grootste blunder?
Zal ik ongetwijfeld hebben, lang over nagedacht. Misschien heb ik ze verbannen. Ik kom er niet op.

Hekel aan…
Onrecht.

Dol op…
Lekker op onze veranda zitten en genieten van het buiten zijn, zelfs als het regent.

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij…
Ik ben een redelijk open boek en zeg eigenlijk altijd wel waar het op staat. Er zullen dus weinig of geen dingen zijn die niemand van mij verwacht.

Welke wijsheid wil je graag met je branchegenoten delen?
Een probleem is een uitdaging, geen obstakel. Denk niet in problemen, maar in oplossingen. En geniet elke dag van de dingen die je doet.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!