Back Back Nieuws

Van zaaien tot consumeren op Urban Farm tijdens Mundial

30 mei 2015
Festival Mundial heeft dit jaar de Urban Farm area. De Urban Farm zit vol verrassingen over het voedsel dat je dagelijks eet. Het doel van de oprichter van de Urban Farm area, Bram Reiniers, is om stedelingen bewuster te krijgen van het voedsel dat ze consumeren. Centraal dit jaar staat het thema ‘Food inspires the world’; van zaaien tot consumeren, als bezoeker kun je alles beleven en daarnaast op verschillende manieren zelf je steentje bijdragen. Want voedsel heeft, naast voeden, ook een creatieve en sociale functie.

Eten en leren
Dit jaar kun je in actie komen bij dé blote voeten-theater-sensatie van het jaar: Grow(ing) in the Dark. Daarnaast worden er tuinitems uit afvalmateriaal gemaakt en kun je samen met Canna je zelf gekweekte groenten nog beter laten groeien. Leer nieuwe weetjes bij de groente- en fruitquiz of laat een waarzegster de toekomst voorspellen op basis van (biologische) koffiedik. Naast alle interactieve onderdelen kun je in de Urban Farm area ook heerlijk biologisch en verrassend eten en bovendien is er dit jaar voor het eerst de mogelijkheid om van een biertje gebrouwen door de huisbrouwerij van de Spoorzone, de LOC Brewery, te genieten.

Mega Moestuin Missie
Ook wordt er dit jaar de tweede maal de Mega Moestuin Missie georganiseerd in de Urban Farm area. Festival Mundial heeft hiermee de eerste festival moestuin in Nederland en wil er aandacht mee vragen voor meer leef- en eetbaar groen in de wijk.

Foto: Marieke Plasier

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!