Back Back Nieuws

Van Straaten introduceert nieuwe textielsoort voor XXL prints

20 april 2016
Van Straaten, specialist op het gebied van innovatieve visuele communicatie, brengt een nieuwe textielsoort op de markt, die geschikt is voor UV-print op een breedte van 5 meter. Het materiaal, genaamd VS-Luxor 500 UV, onderscheidt zich van andere textielsoorten voor grootformaat UV-print doordat het lichtdoorschijnend is. Dat maakt het uitermate geschikt voor het produceren van XXL-prints voor toepassing in lightboxes en andere frames die aan de achterzijde worden aangelicht. Ook is de nieuwe textiel in hoge mate ongevoelig voor knikken en beschadigingen. Het materiaal is daarnaast REACH-gecertificeerd en vrij van PVC en zware metalen. Van Straaten speelt met de introductie van VS-Luxor 500 UV in op de groeiende vraag naar extra grote en indrukwekkende visuele communicatiemiddelen voor meer impact op beursvloeren, tentoonstellingen en in showrooms.

VS-Luxor 500 UV is een lichtdoorschijnend backlit-textiel, geschikt voor UV-print. Deze variant op het bestaande materiaal VS-Pearl 320 gaat tot een breedte van 5 meter, waar eerder 3,2 meter de grens was. Het materiaal wordt toegepast in LED-frames, lightboxes of in andere eyecatchers en structuren die aan de achterzijde worden aangelicht. De XXL-maatvoering maakt het mogelijk om zeer grote prints af te leveren, zonder naden en van topkwaliteit.

Groeiende vraag
Het textiel vormt een aanvulling op de bestaande reeks materialen in het portfolio van Van Straaten. De vraag naar zeer grote en indrukwekkende visuele communicatiemiddelen groeit sterk. Met de introductie van deze UV-print op 5 meter breed en een oneindige lengte, voorziet Van Straaten in een duidelijke behoefte en gaat het voor maximale klanttevredenheid.

Niels van Straaten, directeur bij Van Straaten: ‘Ik zie in verschillende sectoren dat bedrijven gaan voor groot, groter, grootst. Bijvoorbeeld in showrooms in de automotive, op beurzen en tentoonstellingen en in interieurs. Marketing- en eventmanagers zijn op zoek naar echte eyecatchers voor de aankleding van hun vaak grote, hoge ruimtes en hallen. Met dit nieuwe textiel komt dat binnen bereik. VS-Luxor 500 UV laat XXL-visuals in vol ornaat stralen.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!