Het eeuwenoude kasteel Van Oys kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw. In 2005 werd het gekocht door de Maastrichtse broers Michel en Leon Maes. Wat begon als een plan voor een viersterrenhotel groeide al snel uit tot een ambitieus project. Na een grondige analyse besloten de broers het hoogste haalbare na te streven: een 5 Sterren Superior hotel, op een steenworp van Maastricht. De classificatie werd feestelijk overhandigd aan Michel en Leon Maes en managing director Marc Alofs. Hotelsterren-directeur Ron de Bruijn roemde de vernieuwende visie, het vakmanschap en de zorg voor elk detail. ‘Voor elk aspect van gastvrijheid, gastronomie en dienstverlening werd het hoogste niveau nagestreefd’, aldus De Bruijn. ‘Van Oys vormt een verrijking voor het luxe hotelaanbod in Zuid-Limburg.’
Duurzame luxury en een sterk team
Van Oys is het eerste 5 Sterren Superior hotel met een allesomvattend duurzaamheidsconcept, geïnspireerd op de Cittaslow-filosofie. Deze visie – ontwikkeld door de Italiaanse oud-burgemeester Paolo Saturnini – draait om identiteit, gastvrijheid, cultuurhistorie en respect voor de natuur. Voor Michel Maes komt daarmee ook een persoonlijke droom uit: het lokale geluksgevoel van de regio breed delen. Voor de realisatie werd de ervaren Marc Alofs aangetrokken, bekend van eerdere 5 Sterren Superior-projecten. Samen met een team van experts wist hij het hotel naar het hoogste niveau te tillen. ‘De mensen maken het verschil’, aldus Alofs. ‘Zonder superieure medewerkers geen superieure rating.’