Back Back Nieuws

Van Houtenkerk in Weesp weer volop in gebruik

04 juni 2013
Na een grondige restauratie is de Van Houtenkerk in Weesp van Stadsherstel Amsterdam N.V., ook wel bekend als het ‘chocoladekerkje’ weer open en volop in gebruik. De succesvolle kunstmanifestatie Weespers aan de Wand in De Van Houtenkerk trok ruim 3.000 bezoekers.

Termen als ‘kunstmanifestatie scoort op nieuwe locatie’ en veel aandacht via de social media geven hiermee de Van Houtenkerk de aandacht die het verdient. Nog in ieder geval 5 jaar zal Weespers aan de Wand hier hun tentoonstelling houden.

En verder op de agenda…
Bezoekers kunnen iedere eerste dinsdag van de maand na de markt genieten van onder andere gitaarmuziek van Christiaan de Jong en zijn muzikale vrienden onder het genot van een kopje koffie of een zelfmeegebrachte lunch. Met internationale artiesten en aanstormend talent, avontuurlijke solisten en ensembles, klinkt er aantrekkelijke muziek voor iedereen.
In oktober 2013 geeft het Navarra String Quartet weer een concert en zal in november 2013 het Chocoladefestival plaatsvinden.

Over de Van Houtenkerk
Voor de restauratie werd de kerk volop gebruikt voor culturele evenementen maar ook voor de commerciële markt. Zo zijn er congressen georganiseerd, diverse diners, bedrijfsrecepties en huwelijken. Inmiddels is de kerk weer volop in hernieuwd gebruik en dit monument aan de gracht is alle dagen van de week te huur voor onder andere lezingen, concerten, diners en huwelijken en heeft een uitstekende akoestiek.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!