Van Ham Tenten & Podia opent energieneutrale locatieVan Ham Tenten & Podia opent energieneutrale locatie
Back Back Nieuws

Van Ham Tenten & Podia opent energieneutrale locatie

31 januari 2020

Per 1 december zijn alle medewerkers van Van Ham verhuisd naar hun nieuwe werkplek. Komende zaterdag wordt dit gevierd met klanten en relaties. Aanstaande zondag is iedereen welkom op de Open Dag.

Energieneutraal pand

Martijn van den Broek: 'We zitten hier in het eerste, volledig energie neutrale pand van een tenten of podiumbouw bedrijf in Europa, misschien wel in de hele wereld. Met ruim 800 zonnepanelen op het dak en vele warmtebronnen wordt alle energie zelf opgewekt. De oude gasleiding is afgesloten. Daarnaast levert het pand stroom terug. Buiten het eigen gebruik zullen er ongeveer 80 huishoudens voorzien worden van stroom. Voor ons is dit een bewuste keuze geweest. Als wij dan nieuw gaan bouwen, is het niet meer dan logisch dat we dit zo energiezuinig mogelijk doen.'

Functionaliteit

'Wij hebben ervoor gekozen om niet op functionaliteit te bezuinigen. Van Ham heeft een eigen, dubbele tankstation, met biodiesel zodat de vrachtwagens en machines makkelijker kunnen tanken. Het magazijn is compleet drempelloos gemaakten de10.000 m2 buitenopslag is volledig uitgevoerd in een betonnen vloer. 

Mensen zijn belangrijkste kapitaal

Waar Martijn trots op is zijn alle medewerkers. 'Van Ham is van ons allemaal. Iedereen binnen het bedrijf is even belangrijk. Op dit moment is er een team van 30 fulltime medewerkers, 3 parttime medewerkers en 25 vakantie- en oproepkrachten. In de zomer wordt dit aangevuld met tussen de 100 en 150 uitzendkrachten en zzp-ers. Door de nieuwe locatie kunnen we weer gaan groeien. Mijn mensen zijn mijn belangrijkste kapitaal.' 

Open Dag

Aanstaande zondag 2 februari staan van 11.00 uur tot 16.00 uur de deuren van Van Ham open voor geïntresseerden. De koffie staat klaar en er is van alles te beleven op de Open Dag.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!