Back Back Nieuws

Van Gogh en Graffiti samen gebracht in Eindhoven en Nuenen

26 mei 2015
Van der Valk hotel Eindhoven, Dynamo (Step in the Arena) en het Vincentre in Nuenen hebben in het kader van het Van Gogh jaar de krachten gebundeld en organiseren van 31 mei tot en met 12 juni een aantal evenementen om het publiek kennis te laten maken met Urban Art, Graffiti en Van Gogh.

In 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh (1853-1890) overleed. In verschillende Europese steden wordt dit moment aangegrepen om de beroemde Nederlandse kunstenaar te eren. Ook Eindhoven laat op zijn eigen manier zien dat Van Gogh nog steeds ‘leeft’.  Graffiti en street-art is een belangrijk onderdeel van de urban cultuur in Eindhoven en de graffiti artiesten worden ook wel gezien als de kunstenaars van nu. Maar waar halen zij hun inspiratie vandaan?

Kick-off 
In Van der Valk hotel Eindhoven vindt 31 mei de kick-off plaats van twee weken ‘Van Gogh ontmoet Graffiti’. De internationaal gerenommeerde graffiti kunstenaars Koka en Belin laten zich inspireren door Van Gogh en geven live demonstraties. Je kunt fotorealistische portretten en de meer grafisch abstracte werken tijdens de Van Gogh Urban Art Expo bekijken of zelf creatief worden en je samen met je kinderen inschrijven voor een van de graffiti workshops. Je kunt hier op 31 mei tevens genieten van een Van Gogh brunch en/of diner en er is entertainment voor de kinderen.

Graffitifestival
De Berenkuil (Insulindeplein, Eindhoven) is 6 en 7 juni weer het podium van meer dan 150 artiesten uit binnen- en buitenland tijdens de zesde editie van het internationale graffitifestival Step in the Arena. Aanvullend is er 7 juni een graffiti workshop bij Van der Valk Hotel Eindhoven en de Urban Art Expo, live demonstraties en de Van Gogh Brunch/Diner.

The Vincent Affair
In Nuenen kunt u tijdens een bezoek aan het Vincentre meer te weten komen over het leven van Van Gogh. Speciaal vanwege het Van Gogh jaar is The Vincent Affair dit jaar geopend, in het authentieke huis van Van Gogh’s geliefde Margot kruip je in de geest van Vincent, vormgegeven door eigentijdse makers die, net als Van Gogh, anders denken en doen.

Gedurende de twee ‘Van Gogh ontmoet Graffiti’ weken kun je vanaf maandag 1 juni tot en met vrijdag 12 juni op de doordeweekse dagen van 10.00 – 17.00 uur tevens Koka en Belin live aan het werk zien in hun open atelier in de tuin van de The Vincent Affair, tegenover het Vincentre aan de Berg in Nuenen. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!