Van evenement naar TV-waardige productie: De Techrede 2020Van evenement naar TV-waardige productie: De Techrede 2020
Back Back Nieuws

Van evenement naar TV-waardige productie: De Techrede 2020

08 oktober 2020

De vier technische universiteiten in Nederland, verenigd in de 4TU.Federatie, hebben op donderdag 1 oktober in unieke vorm opgeroepen tot een Deltaplan 2.0 voor onze toekomst. Dit deed de 4TU middels de door vier studenten uitgesproken Techrede. In deze technologische evenknie van de Troonrede, werd het belang van meer aandacht voor technologische innovaties en samenwerking benadrukt.

Innovaties in Nederland

Constantijn van Oranje sprak voorafgaand aan de Techrede en noemde deze na afloop ‘een goed verhaal, gelikte show en een verfrissende manier om te laten zien wat we allemaal aan innovaties in huis hebben in Nederland’. Volgens de 4TU dringt de tijd meer dan ooit en zijn technologische innovaties, zeker in tijden van crisis, essentieel gebleken in de transitie naar een veerkrachtige, veilige en duurzame toekomst. 

Corona vraagt om innovatie, ook in evenementenland

Toen de Pitch Academy 7 maanden geleden door 4TU gevraagd werd mee te denken over het aan het voetlicht brengen van de kernboodschap op een innovatieve manier, had niemand de uiteindelijke uitkomst op 1 oktober kunnen voorspellen. Project- en eventmanager Hannah Boere van Inspired by (samenwerkingspartner van de Pitch Academy), werd door de coronacrisis uitgedaagd nieuwe wegen en werkwijzen te bewandelen om het project tot een succes te brengen. Hannah: ‘De uitdaging om de doelstellingen in de huidige situatie te behalen, werd door het projectteam omgezet in een kans. We hebben al ons aanpassingsvermogen en innovatiekracht benut om tot een impactvolle ontknoping van het project te komen.’

Verplaatsen in kijker, niet bezoeker

De nieuwe vormen van evenementen, die in het afgelopen half jaar een opmars maakten, vragen om een andere benadering vanuit organisatorisch perspectief. Normaal gesproken verplaats je je in de beleving van de bezoeker. Inmiddels groeien verschillende evenementen, zoals de Techrede, uit tot initiatieven vergelijkbaar met TV-producties. De dynamiek, beleving en creatie vragen om een andere aanpak dan organisatoren gewend zijn bij live evenementen. ‘Je zou kunnen zeggen dat ik door deze situatie bijna automatisch omgeschoold werd tot wat er nodig was. Toch was zo’n productie niet gelukt zonder waardevolle en ervaren leveranciers in de entertainment branche, zoals Studio21 en Walk in the Park’, aldus Hannah Boere.


De Techrede

De highlights van de livestream van de Techrede en het programma daar omheen met gasten zoals Minister President Rutte, Ineke Dezentjé van FME en Hans de Jong van Philips vind je hier.

Foto: Nico Alsemgeest

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!