Back Back Nieuws

Van der Valk investeert 12 miljoen euro in Congrescentrum Bollenstreek

14 november 2014
Met de val van een sloopkogel door het oude congrescentrum geven Wethouder Bas Brekelmans van de gemeente Teylingen en de 5e generatie Valken dinsdag 18 november het officiële startsein voor de bouw van een geheel nieuw congrescentrum in Sassenheim. In de komende maanden wordt gewerkt aan de realisatie van een hypermodern congrescentrum met een capaciteit tot 850 personen met hotel en restaurant faciliteiten. ‘Hotel & Congrescentrum Sassenheim – Leiden wordt een toonaangevend congresbedrijf voor de provincie en ver daarbuiten’, aldus Ab de Bruijn, directeur eigenaar.

De 'vraag' centraal stellen
De afgelopen jaren heeft bij de directie bij onderzoek naar nieuwbouw regelmatig de vraag centraal gestaan: ‘wat zijn de behoeftes en wensen van de bestaande en potentiele nieuwe opdrachtgevers?’, aldus Ab de Bruijn. ‘Om aan deze vraag te voldoen is de investering van 12 miljoen euro zeker verantwoord’, vervolgt Ab de Bruijn. De nieuwbouw zal uiteindelijk resulteren in een op maat gemaakt congresconcept. Het concept bestaat uit een mix van 16 multifunctionele congres- en vergaderzalen, 148 luxe hotelkamers, zes suitekamers, wellness, casino en drie restaurantconcepten. Dat alles in de nieuwe en moderne Van der Valk stijl.

Beperken overlast
De bouwwerkzaamheden vinden plaats van 18 november 2014 tot en met het derde kwartaal 2015. Gedurende de werkzaamheden blijft het hotel en huidige congrescentrum geopend. Het restaurant is tijdelijk verhuisd en het aantal vergaderzalen beperkt tot vier. Van der Valk en de aannemer Huybregts Relou stellen alles in het werk om overlast tot een minimum te beperken. ‘Omdat dit alles in een operationele omgeving moet gebeuren is beperking van overlast een groot aandachtspunt’, aldus de aannemer.

Richting
Het nieuwe Van der Valk bedrijf gaat zich met name richten op de grotere congressen, meerdaagse trainingen, bedrijfsfeesten, beurzen en privé-feesten. De ligging van het congrescentrum is ideaal ten opzichte van Den Haag, Leiden, Noordwijk, Amsterdam-Schiphol en NS Station Sassenheim. Nu al rijden er dagelijks gratis shuttlediensten van het NS station Sassenheim naar het hotel.

People Planet Profit
De nieuwbouw wordt in zijn geheel op een maatschappelijk verantwoorde manier gerealiseerd. Dit is het resultaat van het duurzame beleid dat de directie wil nastreven. Voor de schoonmaak van het gebouw worden duurzame producten gebruikt en worden afvalstromen gescheiden aangeboden. Op het gebied van energiebesparing worden de allernieuwste technieken ingezet die betrekking hebben op water, stroom en luchtbehandeling. Dit alles om de mogelijke milieubelasting zo laag mogelijk te houden en het hotel en congrescentrum verwacht dan ook na de realisatie van de nieuwbouw het Green Key certificaat te ontvangen.

Foto: Ber en Ab de Bruijn

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!