Back Back Nieuws

Van der Linde Catering + Evenementen presenteert biologisch-duurzaam cateringconcept

15 juli 2009
Stedelijk Museum Het Prinsenhof was op 22 juni in Delft het decor van de oprichting van het Warmtebedrijf Eneco Delft. Tijdens deze bijeenkomst ondertekenden de deelnemende partijen een samenwerkingsovereenkomst. Minister Cramer van het Ministerie van VROM was aanwezig om haar visie te geven op het duurzaam inrichten van de samenleving. Een mooi moment voor Van der Linde Catering + Evenementen om haar geheel nieuwe biologisch- duurzame cateringconcept neer te zetten.

In het project Warmtebedrijf Eneco Delft streven de gemeenten Delft en Midden-Delfland samen met energieleverancier Eneco en de Delftse woningcorporaties ernaar om de uitstoot van CO2 in de toekomst verder terug te dringen. De ondertekening van de overeenkomst vond plaats tijdens de startbijeenkomst op 22 juni in Stedelijk Museum Het Prinsehof. De bijeenkomst werd afgesloten met een bijzondere gast; minister Cramer kwam haar visie geven op de rol van duurzaamheid in onze samenleving. Biologisch en duurzaamheid zijn onderwerpen die duidelijk in opmars zijn in de maatschappij. Naar verwachting zal dit de komende tijd nog sterk groeien. In 2010 zal minimaal 40% van de catering voor de Rijksoverheid biologisch moeten zijn. Van der Linde Catering + Evenementen loopt alvast vooruit op deze ontwikkeling en lanceert nu een volledig biologisch-duurzaam cateringconcept.

“Wat ons biologisch-duurzaam cateringconcept inhoudt? Dat alle producten die wij inkopen volledig milieu- en/of diervriendelijk gekweekt of geproduceerd zijn en voldoen aan de vastgestelde duurzaamheidcriteria. Het gehele proces vanaf de herkomst tot aan de consumptie is zo min mogelijk belastend voor het milieu. Dit betekent dat veel van de gerechten zo puur mogelijk aan onze gasten wordt gepresenteerd”, aldus Robin van der Schuyt, algemeen manager van Van der Linde Catering + Evenementen.

De Gemeente Delft heeft op maandag 22 juni de primeur meegemaakt van dit nieuwe concept van Van der Linde. De gasten kregen een volledig verzorgde biologische lunch en borrel. De dag werd afgesloten met een intiem 3-gangen diner, welke tevens volledig biologisch was. Om het helemaal af te maken, bestond zelfs de bloemdecoratie uit
milieuvriendelijke bloemen met het MPS keurmerk.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!