Van complex naar compleet met Willem de Boer Food & EventsVan complex naar compleet met Willem de Boer Food & Events
Back Back Interview

Van complex naar compleet met Willem de Boer Food & Events

20 juni 2018

Creatief, innovatief en flexibel zijn de kernwoorden waar Willem de Boer Food & Events voor staat. Creatief in verassende, eigentijdse concepten, innovatief in het maatwerk wat zij leveren en flexibel in het bieden van complete oplossingen voor een breedspectrum aan evenementen. ‘Wij leveren al 35 jaar maatwerk op het gebied van catering en evenementorganisatie. Een project ligt in goede handen bij ons, en dat geeft een gerust gevoel’ vertelt Henk de Boer, commercieel directeur van het familiebedrijf.

‘Je proeft het verschil tussen een salade van de fabriek of één uit onze keuken’

Willem de Boer Food & Events is opgericht in 1983. Dankzij de passie voor het vak zijn zij uitgeroeid tot specialist voor de totale organisatie van zowel zakelijke als particuliere evenementen. Sinds 1983 is er veel veranderd in het bedrijf, behalve de ambacht waar het bedrijf bekend om staat. De gerechten zijn authentiek, met een eigen smaak en worden nog klaargemaakt door koks die op hoog niveau met hun vakmanschap bezig zijn. Henk de Boer is er nuchter onder: ‘Kijk, het is niet dat we onze tomaten zelf verbouwen omdat ze dan een bijzondere smaak hebben ofzo. Onze leveranciers leveren ons de beste ingrediënten en daar gaan onze koks mee aan de slag. Je proeft het verschil tussen een salade van de fabriek of die van uit onze keuken.’

‘Die Willem de Boer uit Flevoland, die lijkt me wel wat!’

Ook de mate van betrokkenheid is één van de pluspunten volgens Henk. Hij vertelt: ‘We zijn geen multinational waar je één van de velen bent en dat resulteert met name in extra persoonlijke aandacht. We gaan samen inhoud geven aan het evenement en leveren maatwerk om alle doelstellingen te overtreffen. Doordat we zo betrokken zijn, zijn we eventuele problemen een stap voor, waardoor je nog meer het gevoel krijgt dat jouw evenement in goede handen is. Dat is de reden dat steeds meer landelijke aanvragers denken: Hé die Willem de Boer uit Flevoland, die lijkt me wel wat!’

Sinds 1983 is er veel veranderd in het bedrijf, behalve de ambacht waar het bedrijf bekend om staat.

Van amuses tot amusement

Het is heel fijn als je als ondernemer alle benodigdheden bij 1 aanbieder kan afnemen. De core-business van Willem de Boer Food en Events stopt dan ook niet bij de food & beverages maar gaat door in de totale verzorging van het evenement. Denk hierbij aan de accommodatie, de tenten, de aankleding, de faciliteiten, de toiletwagens, de stroomvoorziening, tapijt, de kachel, de aankleding, decoratie, verlichting, lasershow, geluid, audiovisueel, lasershow, percussieshow, showmatig entertainment, amusement en ga zo maar door.

15.000 man tevreden houden, met gemak

Het team van Willem de Boer Food & Events draaien hun handen niet om voor evenementen op logistiek uitdagende locaties. Denk aan kastelen en kerken maar bijvoorbeeld ook volledig lege vlakten waar alles vanaf nul opgebouwd moet worden. Het is fijn als je als ondernemer kan vertrouwen op een bedrijf die weet heeft van dergelijke uitdagende locaties.

Een voorbeeld van zo’n project wat dergelijke operationele vakkundigheid verreist is de TKD beurs. Een evenement wat al 8 keer heeft samengewerkt met Willem de Boer Food en Events en waar per editie zo’n 15.000 bezoekers op af komen. Henk vertelt: ‘De TKD beurs is een soort Libelle zomerweek maar dan voor de mannen die op de sjovels en machines zitten. Die houden wel van een snack en dat moet gewoon goed, snel en voordelig. Er komen ontzettend veel uiteenlopende variaties op het gebied van catering bij elkaar op zo’n beurs. Om iedereen te bedienen creëren we meerdere uitgifte punten over het gehele terrein bestaande uit foodcounters en foodtrucks. Daarnaast verzorgen we ook de lunchcatering, VIP-catering en koffie.’

‘De bitterbal blijft altijd bestaan maar we hebben ook wel eens sprinkhanen op het menu gehad.’

Sitdown diner zonder keukenvoorziening? Geen probleem!

Wat doe je als je een evenement organiseert op de eerste verdieping zonder beschikbare keuken? Dat is nogal een logistiek uitdagende klus en precies het geval bij het Flevopenningengala wat 13 april gehouden is in Zeewolde. Bij dit sitdown diner verzorgde Willem de Boer door middel van een mobiele satelliet keuken de meest prachtige gerechten. Wat vervolgens door het eigen bedienend personeel werd geserveerd aan de gasten. Henk vertelt: ‘Wij zijn al jaren partner van het Flevopenningen diner en het is elke editie weer een verassende, uitdagende locatie. Het is dan wel gaaf als je elke keer weer de tevreden gezichten van de gasten ziet aan het einde van de avond.’

Bitterballen en sprinkhanen

Kenmerkend aan Willem de Boer is het brede aanbod en de combinatie tussen ambachtelijk koken en innovatief blijven. Henk vertelt gekscherend: ‘Kijk, de bitterbal blijft altijd bestaan maar we hebben ook wel eens sprinkhanen op het menu gehad. Het denken buiten de kaders is iets wat we graag doen. Maar bijvoorbeeld ook investeren in nieuwe ontwikkelingen zodra we deze interessant vinden, denk bijvoorbeeld aan foodtrucks. Ik denk dat die nog wel even populair blijven, van die sprinkhanen weet ik het zo net nog niet. Doe mij maar een bitterbal!’

Door > Alice van der Laan

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!