Valkenburg wint Beste Kerststad in Europa AwardValkenburg wint Beste Kerststad in Europa Award
Back Back Nieuws

Valkenburg Beste Kerststad in Europa

01 december 2017

Een internationale jury onder leiding van de voormalig voorzitter van het Europees Parlement – José Maria Gil Robles - besloot afgelopen week de gemeente Valkenburg aan de Geul een speciale Kerstaward toe te kennen. In de categorie "gemeenten tot 100.000 inwoners" werd Valkenburg – naast het Spaanse Medina de Rioseco – gekroond tot "European City of Christmas 2018". Valkenburg staat daarmee definitief op de Europese kaart van Kerststeden. De gemeente, VVV Zuid Limburg en de stichting Kerststad Valkenburg zijn blij met deze prijs. Toekenning van de Award is de kroon op de jarenlange inzet van velen om van Valkenburg een veelzijdige, unieke, gezellige, gastvrije en veilige Kerststad te maken.

European City of Christmas 2018

Vanaf heden mag Valkenburg aan de Geul zich "European City of Christmas" noemen. De stad wordt opgenomen in een Europees netwerk van Kerststeden die – net als Valkenburg – een groot imago als Kerststad hebben opgebouwd. Dat netwerk wordt in 2018 verder uitgewerkt en gestalte gegeven.

Uitreiking in Madrid

De uitreiking van de Award vindt plaats in Madrid op 20 december aanstaande. Een vertegenwoordiging van de overkoepelende stichting Kerststad Valkenburg, de VVV Zuid Limburg en de gemeente zullen de prijs in ontvangst nemen. Deze drie organisaties vormen al jaren lang de partners die Kerststad Valkenburg handen en voeten geven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!