Back Back Nieuws

Uurtje floaten in Float Plaza Rotterdam

25 september 2006

Float Plaza, zo heeft de locatie in het Groot Handels Gebouw waar men sinds 15 september kan floaten. Floaten is gebaseerd op het principe om alle externe prikkels (licht, geluid, temperatuurverschil, geur en zelfs de druk door zwaartekracht) uit te sluiten, met als gevolg dat je snel en doeltreffend ontspant. Dit wordt bereikt door plaats te nemen in een floatcabine die gevuld is met zeer zout water waardoor men ‘gewichtloos’ blijft drijven . Licht en geluid (muziek) zijn aanwezig maar kunnen door de floater naar wens uitgezet worden.

Float Plaza biedt floatsessies aan in één van de drie floatcabines, al dan niet gecombineerd met een ontspannende massage.


De effecten van floaten zijn jarenlang (vanaf 1950) onderzocht en tonen aan de meest effectieve ontspanningmethode te zijn tegen stress en overbelasting (zowel fysiek als mentaal). Nederland is wat dat betreft een volger in de markt. Australië, Groot Britannië en Amerika zijn bijvoorbeeld landen waar het floaten al veel verder ontwikkeld is en toegepast wordt.


Fred van Pol, een van de vennoten, denkt hier een verklaring voor te hebben. "Het floaten is veelal geassocieerd met relaxen zoals wij dat kennen van saunacentra in Nederland. Lekker een middagje vrij nemen om te ontspannen en je te laten verwennen. Floaten is weliswaar een ontspanningmethode, maar de effectiviteit speelt een belangrijke rol. Binnen een uur kun je bij ons al weer buiten staan en ben je gemasseerd en heb je een floatsessie, met de bijzondere effecten, meegemaakt. Je hebt hierdoor tijd over om je dag vol energie te vervolgen, of dat nou werk, winkelen, ontspannen, studeren of sporten is. De toepassingsmogelijkheden die men daarbij kan bedenken zijn haast ontelbaar. Voorlopig zal Float Plaza zich richten op de consument die deze andere vorm van ontspannen zoekt, bedrijven die met name in de ziektepreventie oplossingen zoeken, de zorgsector en de sportsector."


Het is niet voor niets dat de Float Inventions, het moederbedrijf van Float Plaza, Rotterdam als eerste vestigingslocatie heeft uitgezocht. Rotterdam is een actieve stad, zowel zakelijk als in sportief opzicht. De stad wordt een alternatief geboden dat optimale ontspanning naast optimale inspanning biedt.


Binnenkort start Float Inventions de campagne ‘Tijd kopen’ om mensen te interesseren voor Float Plaza. Het houdt daarnaast niet op met Float Plaza. Van Pol: "Onder de naam Float Inventions starten we de handelsactiviteiten voor floatsystemen. Wij hopen dat floaten een nieuw alternatief wordt voor mensen om te ontspannen. Daarvoor zullen we ook nieuwe vestigingen openen, maar bieden we de systemen ook aan hotels, wellnesscentra, sportverenigingen, ziekenhuizen aan. Slechts één organisatie is Float Inventions voorgegaan, namelijk Koan Float te Amsterdam. Niet voor niets is met hen een stevige samenwerking opgezet en gaan wij de floatsystemen van hen als exclusief dealer in Europa verkopen. Het systeem is, voor zover we hebben kunnen onderzoeken, de enige in de wereld die voldoet aan de hoogste medische normen. Wij willen namelijk een professionele uitstraling en kunnen ons geen missers permitteren."


Naast deze activiteiten start Float Inventions een onderzoek naar de slaaptoepassingen van floatsystemen, mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Ontwikkelings Bedrijf Rotterdam en de Universiteit van Nijmegen. Van Pol: "Het feit dat er verhalen de ronde gaan dat floaten slaapvervangend kan zijn, willen wij graag bevestigd zien. De mogelijkheden lijken vervolgens grenzeloos. Wat zou het toch mooi zijn als in 2015 huizen gebouwd gaan worden waar een floatruimte de gewoonste zaak van de wereld is."

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!