Back Back Nieuws

Utrechtse burgemeester opent met veel kabaal nieuwe 'hut' Vineyard

06 november 2014
De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen opende 30 oktober officieel de productiekeuken van Vineyard Catering én nieuwe hotspot restaurant en werklocatie Vineyard food & drinks langs de A2.

Nieuwe locatie
Er is veel veranderd voor Vineyard. De partycateraar annex foodsupplier én aanbieder van maaltijdcomponenten aan horeca(groothandels) verhuisde dit jaar naar een 2.000 vierkante meter tellend pand op industrieterrein Lage Weide, nabij de A2.
Behalve dat Vineyard er z’n eigen kantoor betrekt, opende het in augustus een multifunctionele horecalocatie voor de zakelijke reiziger en ‘omwerkenden’: restaurant en werklocatie Vineyard food & drinks. Samen met de gloednieuwe productiekeuken is het plaatje voor Vineyard in Utrecht voltooid.

De beste en de meest efficiënte
‘We willen de beste zijn’, zegt eigenaar Jurgen van Wijngaarden. ‘Hier hebben we de ideale uitvalsbasis voor ons cateringbedrijf. Centraal gelegen aan de A2 en goed bereikbaar voor onze leveranciers en opdrachtgevers. Het restaurant is de showroom van de rest van het bedrijf, maar ook een vernieuwend horecaconcept waar alles live en voor de schermen wordt bereid. Een belevingsvolle plek waar je Vineyard en ons ambacht dagelijks kunt aanschouwen. Daar zijn we met recht apetrots op.’

‘We durven gerust te zeggen dat we de meest moderne partycateringkeuken van Nederland hebben gebouwd’, zegt Van Wijngaarden. ‘Vergeleken met keukens van collega cateringbedrijven is onze keuken relatief klein, maar wél super efficiënt. Dit komt omdat we hebben gekozen voor de optimale routing als uitgangspunt. En door de nieuwste apparatuur produceren we ook sneller en efficiënter dan wie dan ook. Dit komt de smaak en kwaliteit (van onder andere ons eigen label Pure Food by Vineyard) absoluut ten goede. Extra voordeel is dat we hierdoor onze producten en diensten goedkoper kunnen aanbieden dan al onze concurrenten.’

Met kabaal geopend
Van Wijngaarden vertelt verder dat het pand bijdraagt aan de naamsbekendheid van Vineyard. ‘We moeten alleen nog wat meer 'kabaal maken' en zo het ritme van onze keuken onder de aandacht brengen’. Burgemeester Jan van Zanen gaf op 30 oktober de aftrap door met een drumsalvo op een grote soeppan het pand officieel te openen.

Als in een flashmob namen de koks en bedienend personeel het stokje van de burgemeester over. Steeds meer medewerkers drumden een ritme, dat uiteindelijk vlekkeloos overliep in de hoofdact van Slagerij van Kampen. Met explosieve drumsolo’s en een visueel aantrekkelijke show speelde Slagerij van Kampen een harmonieus arrangement dat door de Afrikaanse Burundi Drummers wordt uitgevoerd bij het inwijden van een nieuwe hut. En zoals dat in Afrika een goed gebruik is droegen ook hier de aanwezige genodigden bij aan het inwijden van de nieuwe 'hut' van Vineyard. Na de openingsceremonie was het pand letterlijk geopend en kon in elke ruimte worden gekeken, geproefd, geroken en vooral genoten van het nose-to-tail ambacht dat werd getoond door de chef's.

Een impressie van de opening:

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!