Back Back Nieuws

Utrecht zet in op meer congressen in de stad

27 september 2010
In het stadhuis van Utrecht wordt vanmiddag de oprichting van het Utrecht Convention Bureau (UCB) gepresenteerd. Via het UCB wil Utrecht zich meer profileren als (inter)nationale congresstad. Het UCB is tot stand gekomen via steun van de gemeente en de provincie Utrecht.
Het nieuwe bureau geeft onafhankelijk advies en ondersteuning aan de Utrechtse kennisinstellingen bij het binnenhalen van congressen. Het promoten van het zakelijk toerisme is voor de Domstad van economisch belang en het past in het profiel van Utrecht stad van Kennis en Cultuur. De aanwezigheid van kennisinstellingen als Universiteit Utrecht, het Universitair Medisch Centrum Utrecht, Hogeschool Utrecht, het RIVM, TNO en het Sciencepark in de Uithof wordt gezien als een prima uitgangspositie om meer congressen binnen te halen.
Het UCB gaat wetenschappers en kennisinstellingen ondersteunen die (internationale) congressen in hun vakgebied naar Utrecht willen halen. UCB geeft advies over de beschikbare accommodaties en voorzieningen en heeft het een praktische handleiding ontwikkeld voor de organisatie van (inter)nationale congressen in de stad. Daarnaast heeft het UCB de beschikking over een ‘bidfonds’ waaruit onder meer bidboeken en site-inspecties worden bekostigd.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!