Back Back Achter de schermen

Utrecht: Tour sous le Dom

29 augustus 2006

Utrecht gaat voor de Grand Depart van de Ronde van Frankrijk in 2009. Terwijl een groot deel van de evenementenbranche op de borrel was bij FZ, zat ik in Utrecht waar de gemeente in samenwerking met het frisse en creatieve Brabantse Sportmarketingbureau Triple Double een perfecte middag en avond hadden georganiseerd.

Met zo’n 250 man werden we ontvangen op de parkeerplaats van de Jaarbeurs waar een klein promodorp was gebouwd. Net op het moment dat Tour-legende Jan Jansen in de volgwagen van de Rabo kwam aangereden, barstte er een enorme stortbui los. Het ‘peleton’ scheurde in 3-en vluchtte de tenten en de mooie movibus in. Goed voor de moraal en saamhorigheid werd opgemerkt, uitspraken die later op het podium werden teruggehaald door moderator Tom van ’t Hek. Ook hij was een uur eerder de tent ingevlucht en stond schouder met het Utrechtse bedrijfsleven en de wethouders voor Sport en EZ.

Al met al met een geslaagde avond die – nadat wij het promodorp verlieten – werd vervolgd in het prachtige auditorium van de Rabobank aan de Croeselaan. Rabo-bankier en -bestuurder Jan Dijkstra liep er trots rond en terecht. Het publiek werd achtereenvolgens gepresenteerd op Mart Smeets (met het ‘tourgevoel’), Jan Jansen en geinig improvisatiecabaret. Enkele vertegenwoordigers van de gemeente Utrecht en bureau Triple Double presenteerde de business case, want er moet uiteindelijk wel geld op tafel komen, anders gaat de fietstochtje rond de Dom sowieso niet door. Voor het einde van de avond hadden al zo’n 25 bedrijven hun handtekening gezet op het grote bord, waarmee deze avond al gelijk een succes was.

De kandidatuur van Utrecht staat als een huis en men is klaar om de concurrentie met Monaco aan te gaan.

Ben benieuwd of ik ook nog een uitnodiging uit Rotterdam krijg?

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!