Back Back Nieuws

Utrecht is klaar voor de Grand Départ

12 juni 2015
Over een paar weken is het zo ver. Het grootste sportevenement ter wereld komt naar Utrecht. Naar verwachting zullen ongeveer 500.000 tot 800.000 bezoekers naar de Tour de France komen kijken.

Guerilla actie
Als het peloton voorbij is gefietst kunnen mensen de Tour verder volgen op de schermen in één van de publieksvenues. Maar ook de winkels en musea zijn langer open. Bezoekers kunnen dus meer van de stad ontdekken. Toerisme Utrecht, Musea Utrecht, Centrummanagement Utrecht en Hoog Catharijne organiseren samen een ‘guerilla actie’ om bezoekers te vertellen dat de winkels en musea tijdens de Tour langer open zijn. Daarnaast worden bezoekers verleid om deze zomer terug te komen voor de Utrechtse festivals. Hoe de guerrilla actie er precies uitziet verklappen ze nog niet, maar langzaamaan stroomt Utrecht vol met gele zonnebrillen…

Tournée de la Musique
In de binnenstad van Utrecht wordt tijdens de Grand Départ op 3 en 4 juli Tournée de la Musique georganiseerd. Het muziekfestival tovert de drie pleinen Neude, Janskerkhof en Domplein om tot muziekpodium. Het festival wordt georganiseerd door de vijf Utrechtse muziekpodia TivoliVredenburg, EKKO, De Helling, dB’s en RASA. Op het programma staan internationale en nationale acts, waaronder de populaire muzikant Danny Vera, de door The Roots geprezen New Yorkse-band Too Many Zooz en Broken Brass Ensemble.

Meer informatie vind je op tourdefranceutrecht.com

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!