Urban Events sponsort jong racetalent in duurzame autosportmissieUrban Events sponsort jong racetalent in duurzame autosportmissie
Back Back In de spotlights

Urban Events sponsort jong racetalent in duurzame autosportmissie

03 augustus 2023

Sinds 2022 ondersteunt Urban Events het jonge racetalent Lukas Stiefelhagen in zijn streven naar succes en duurzaamheid in de autosport. Urban Events, gespecialiseerd in het leveren van onder andere racesimulators op bedrijfsfeesten en evenementen, deelt Lukas' passie voor duurzaamheid en wil hem ondersteunen in zijn missie om een positieve impact te maken in de racesport. Lukas, slechts 16 jaar oud, heeft reeds indrukwekkende prestaties behaald in karting en elektrische autoraces, en nu maakt hij de overstap naar de professionele autosport.

De nieuwe Max Verstappen

Lukas Stiefelhagen is geen doorsnee jonge coureur. Hij heeft zichzelf ten doel gesteld om niet simpelweg een ‘nieuwe Max Verstappen’ te worden, maar om zijn eigen weg te vinden in de autosport en bij te dragen aan de verduurzaming van de racesector. In 2020 begon hij zijn carrière, waarin hij meteen verknocht raakte aan het karten. Sindsdien heeft hij indrukwekkende resultaten behaald, zoals het winnen van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts en de titel van Kampioen NXT 9pk in 2021. In 2022 werd hij Kampioen RK1 15pk en Kampioen Dutch Superlap NXT Junior Cup Peugeot106. Hij vertegenwoordigde Nederland ook op de karting slalom van de FIA Motorsport Games in Marseille, waar hij de vijfde plaats behaalde. Daarnaast heeft Lukas actief deelgenomen aan elektrische races en behaalde hij de eerste en tweede plaats in de BSR Electric Series 25kW-wedstrijden.

Duurzaam racen

Lukas onderscheidt zich door zijn sterke focus op duurzaamheid. Net zoals Urban Events, compenseert hij de CO2-uitstoot van zijn reizen naar evenementen door jaarlijks bij te dragen aan het Fair Climate Fund, waardoor hij CO2-neutraal racet. Bovendien traint hij thuis met SIM-racen om zijn racetechnieken en reactievermogen te verbeteren, en promoot hij actief de elektrificatie van de racesport. De betrokkenheid van Lukas' vader bij de Commissie Duurzaamheid van de KNAF heeft duurzaamheid tot een integraal onderdeel van Lukas' carrière en doelen gemaakt.

Sponsors

Met zijn overstap naar de autosport in het seizoen 2023, heeft Lukas nieuwe partners en sponsors nodig om zijn ambitieuze doelen te verwezenlijken. Urban Events heeft zich bij zijn missie aangesloten en zal hem ondersteunen als partner. Als toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van race simulators op evenementen, biedt Urban Events een realistische race-ervaring met geavanceerde simulatietechnologie. Het partnerschap tussen Lukas en Urban Events is gebaseerd op gedeelde waarden en doelen, waarbij duurzaamheid een sterke focus heeft.

Met de steun van Urban Events en andere sponsors staat Lukas Stiefelhagen klaar om zijn carrière in de autosport voort te zetten. Hij is vastbesloten om een verschil te maken en zijn dromen waar te maken, met zijn blik gericht op de toekomst van de racesport. De racewereld kan uitkijken naar de opkomst van dit jonge talent en zijn inspirerende missie naar duurzaamheid.

 

Op zoek naar een race-simulator voor je volgende personeelsfeest of evenement, bezoek dan de website van Urban Events.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!