Back Back Nieuws

Uniek project Domes voor Cartier

11 december 2008
Domes Europe heeft een tweejarige deal gesloten met Cartier, het Franse juweliershuis gespecialiseerd in het maken van zeer luxueuze sieraden. Het bedrijf uit Kerkdriel ontwikkelde een unieke ‘projectiedome’ ter gelegenheid van Art Basel Miami, de belangrijkste kunstbeurs in de Verenigde Staten. De projecties voor deze Dome werden speciaal gemaakt door regisseur en filmmaker David Lynch, bekend van de cultserie Twin Peaks en de films  Blue Velvet, Eraserhead en Lost Highway. Lynch  maakte speciaal voor de Dome een zeven minuten durende animatie, getiteld Diamonds, Gold and Dreams.

 

De Cartier Dome is gebouwd met een zo goed als naadloos projectieoppervlak, waarop 360 graden geprojecteerd kan worden. Voor de aankleding is gebruik gemaakt van gouden vitrines en handgeschilderde vloerbedekking, tevens met goud bewerkt. Gedurende de beurs wordt er in de Dome voor 150 miljoen dollar aan sieraden tentoongesteld, waaronder de beroemde Patiala halsketting met een geschatte waarde van 40 miljoen dollar.

 

Filmmaker David Lynch werkte voor zijn 360 graden animatie samen met een 3D animator. De film werd geheel met behulp van computers vervaardigd. Lynch: “A dome is such a great shape to project a movie on. I think one day people will have domes in their homes. They’re magical.”

 

 

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!