Back Back Nieuws

Uniek kunstwerk voor jarig hotel

25 september 2008
Holiday Inn Amsterdam Schiphol te Lijnden viert op 10 oktober haar éénjarige bestaan met een bijzonder thema: ‘de kunst van…’.  Hotelgasten worden getrakteerd op diverse onderdelen van het hotel, waarin ‘de kunst van…’ een duidelijke rol speelt. Binnen dit thema onthult Hans Kazan een speciaal voor het Holiday Inn Amsterdam Schiphol geschilderd schilderij, gemaakt door kunstenaar Charles Hubert Jansen.

De kunstenaar heeft een bijzonder vierluik geschilderd, met een totale breedte van 12 meter. Het vierluik is dusdanig ontworpen dat het aansluit op zowel de thematiek van het hotel: licht, lucht en ruimte, als op de iconen van Holland zelf. General Manager Maurice J. Janse over de verjaardag en het te onthullen vierluik: ”We hebben afgelopen jaar hard gewerkt om ons hotel nog beter en aantrekkelijker te maken. Ik denk dat wij daarin volop zijn geslaagd en ik denk ook dat het unieke schilderij in onze Grand Café dat symboliseert."

Charles Hubert over zijn schilderij: "Ik probeerde me voor te stellen wat een buitenlandse toerist ziet of zou zien als hij of zij aan Holland denkt. Van al deze impressies heb ik een compositie gemaakt. Verder heb ik een diepe buiging gemaakt voor onze rasschilders zoals Johannes Vermeer en Rembrandt van Rijn. Want zij vormen tenslotte een belangrijk visitekaartje van Nederland. Naast deze elementen is er natuurlijk veel ruimte voor Hollandse luchten, wolken en ons bijzondere Oranje gevoel van verbroedering bij Koninginnedag en voetbal. Ik hoop dat dit schilderij mensen uitnodigt om iets langer te blijven kijken."

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!