Uniek gelegen Brasserie Polderfabriek open voor publiekUniek gelegen Brasserie Polderfabriek open voor publiek
Back Back Nieuws

Uniek gelegen Brasserie Polderfabriek open voor publiek

22 april 2024

Vanaf vrijdag 26 april kan iedereen genieten van alles wat Brasserie Polderfabriek te bieden heeft. Het voormalige Informatiecentrum A4 onderging een complete metamorfose. Fraaie terrassen bieden nu uitzicht over de Does en de weides. Naast mogelijkheden voor vergaderen en vieren bieden de brasserie en de zalen ruimte voor educatie over natuur en polder. De vele parkeerplaatsen zijn omzoomd met jong groen.

Is de grote verandering hiermee compleet? Guido Verschoor, mede-eigenaar Brasserie Groep: ‘Bouwkundig, ja. Maar in de komende jaren zal Moeder Natuur nog volop haar gang gaan in het voedselbos en de fruitboomgaard die zijn aangeplant.’

Gastvrijheid en polderbeleving

Wie de toren van het markante gebouw inklimt, krijgt een weidse blik over dit deel van het Groene Hart. Informatieborden rondom geven uitleg over de flora en fauna in de omgeving. En wie de streekwinkel bezoekt, vindt daar producten die je niet zo gauw ergens anders ziet. 

Producten uit het Groene Hart

Het gedachtengoed achter de streekwinkel bepaalt ook in belangrijke mate wat de brasserie serveert. Bijvoorbeeld, de asperges zijn van Aspergehof Noordam (Woubrugge), paling van Eveleens (Burgerveen) en de kazen van kaasboerderij ’t Groene Hart (Hoogmade) en Captijn (Weipoort). Andere samenwerkingspartners zijn onder meer Oma Appel, De Rijk Zuivel, Eko-Logisch en Eveleens.

Lekker spelen en leren

Brasserie Polderfabriek is niet klein. Guido Verschoor: ‘Naast Brasserie Buitenhuis is de Polderfabriek één van onze grootste locaties. Hier kun je van jong tot oud leren, genieten en proeven van de natuur.” Ook aan de kleine mensen is gedacht: voor hen is er een speel- en doeweide, het kindermenu bevat toegankelijke informatie over De Polder. Verder worden er workshops verzorgd in de Molenkas, het Voedselbos en de Machinekamer. Langs en vanuit Brasserie Polderfabriek lopen er wandel-, fiets- en natuureducatieroutes.

Voorbeeldige samenwerking

Brasserie Polderfabriek is een overtuigend voorbeeld van wat er kan gebeuren als mensen met verschillende verantwoordelijkheden en achtergronden samen willen werken aan de verrijking van hun omgeving. ‘Polderfabriek ligt aan de rand van Leiderdorp, maar we staan midden in de samenleving.’

Fotocredits:  Hart Voor De Zaak

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!