Uniek in de wereld: het AtomiumUniek in de wereld: het Atomium
Back Back Locaties

Uniek in de wereld: het Atomium

19 december 2019

Imponerend, dat is het woord dat in mij opkomt als ik het iconische bouwwerk uit 1958 nader. De gigantische, zilverkleurige, roestvrijstalen bollen die glanzen tegen de hemelsblauwe lucht zijn een heldere markering in de Brusselse skyline. In eerste instantie is het symbolische gebouw, ontworpen door ingenieur André Waterkeyn, gecreëerd om tijdelijk te schitteren op de wereldtentoonstelling. Inmiddels is het stadsicoon niet meer weg te denken en één van de belangrijkste redenen voor een bezoek aan Brussel.

Het unieke silhouet van het monumentale Atomium is ontleend aan een ijzerkristal dat 165 miljard keer vergroot is. Nog altijd gooit dit sterk staaltje vernuft wereldwijd hoge ogen. Het Atomium is uniek in zijn soort, verrassend creatief, niet te classificeren en uiterst verbazingwekkend. ‘Daarbij heeft deze populaire attractie het allermooiste uitzicht over onze Europese hoofdstad’, vertelt Beverley Glineur, Salesmanager. 

Het Atomium is in al haar uniciteit de ideale evenementenlocatie voor een imponerende productpresentatie, speciale viering of uitdagende teambuilding.

Fotogeniek decorum

De vorm, de materialen en de bijzondere constructie maken het Atomium erg fotogeniek. Beverley: ‘Vooral in de avond, als de bollen worden aangelicht, geeft dit een heel speciale sfeer.’ Maar ook de binnenkant is indrukwekkend en Instagrammable. Destijds in 1958 was de lift de snelste van Europa en behoorden de roltrappen tot de langste in hun soort. Als ik door de lange gangen van de ene bol naar de andere beweeg, waan ik mij in een Science Fiction-film. Deze futuristische plek is begrijpelijk erg gewild voor fotoshoots en radio- en televisieopnamen. ‘Het Franse Fun Radio had live uitzendingen vanuit het Atomium, Eddy Merckx was aanwezig voor de voorstelling van de Tour de France en de opnamen van het bekende Belgische Franstalige programma ‘Mon Plat Préféré’ met sportpresentator Rodrigo Beenkens van RTBF vonden hier plaats’, licht Beverley toe. ‘Daarnaast hosten Laurent Richard Père & Fils een driedaags event Wijndegustatie, vond er een Botoxworkshop plaats, vierde Vivacité de 10e verjaardag van ‘Complètement Foot’ hier en hielden we de fameuze Stairrace van de Brandweer.’ Dit is slechts een greep uit de events die de veelzijdigheid in aanvragen en mogelijkheden illustreren.

Zalen met een eigen karakter

Elke bol heeft een eigen sfeer, karakter en mogelijkheden. Sommige zijn geschikt voor uiteenlopende events als vergaderingen, conferenties, productlanceringen, teambuilding of een cocktailparty of gala.

In een van de zijdelingse bollen bevindt zich zaal ‘Ilya Prigogine’, een prachtige hoge ruimte die plaatst biedt aan 200 personen en een mooi uitzicht geeft op Mini Europa. Voeg je deze ruimte samen met de Waterkeyn en Centrale Bol dan kun je verschillende activiteiten in één event samenbrengen. Plenair, lounge en break-out. De bovenste bol, het Panorama, is de ideale plek voor een intiem walking dinner, een gezellige cocktailparty of spectaculaire productlancering. In deze zaal heb je een magnifiek 360° uitzicht over de stad.

Beverley: ‘Wanneer je het volledige Atomium (5 bollen) tot je beschikking hebt, dan kunnen er evenementen plaatsvinden voor 800 gasten. Vanwege onze culturele functie en publieke openstelling zijn we hierin aan regels gebonden en onderzoeken we samen met de opdrachtgever naar de meest ideale manier om een evenement te organiseren.’

Open voor samenwerking

Het Atomium is op institutioneel, cultureel en artistiek vlak internationaal erkend en dit sterke merkimago biedt unieke mogelijkheden voor talloze vormen van samenwerking en commerciële partnerschappen. Beverley: ‘Bedrijven kunnen hun event koppelen aan een spraakmakende tentoonstelling of innovatief project dat zich in het Atomium speelt. Ook voor unieke producten bestaat de mogelijkheid deze onder het Atomium-label uit te brengen. Samen bouwen we aan een partnerschap waarvan we beiden voordeel zullen ondervinden.’

Historisch én futuristisch

Op een steenworp afstand van Brussels Expo biedt het flagrante symbool van de hoofdstad van Europa je een unieke omgeving voor allerlei soorten evenementen. ‘Het Atomium is de indrukwekkendste plek van België. Elke dag als ik hierheen ga besef ik mij dat ik op een dynamische, unieke locatie werk en dat maakt mij fier’, glimlacht Beverley tenslotte.

Omringd door diverse cityhotspots is deze venue one-of-a-kind. Industrieel, spacy en adembenemend. Atomium is historisch én futuristisch tegelijk en biedt de ideale setting als je dingen anders wilt doen, atypisch wilt zijn en je publiek zich wil laten verwonderen.

Door > Nathalie Schalke

 

Foto's: © 2020 – www.atomium.be – SOFAM

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!