Ultimate Urban Festival #OpPapendalUltimate Urban Festival #OpPapendal
Back Back Locaties

Ultimate Urban Festival #OpPapendal

02 maart 2021

De lente zit in de lucht, net als de mooie plannen als je het aan Hotel Papendal vraagt! Van 14 tot en met 22 augustus organiseren ze #OpPapendal het WK BMX en het bijbehorende Ultimate Urban Festival. Door de combinatie van hotel, congrescentrum, sportfaciliteiten plus een eigen evenemententerrein én een prachtige groene omgeving kan dit allemaal op één locatie plaatsvinden. Dat is toch wel uniek! Manager Events Laurens van Waardenburg vertelt ons alles over dit toffe evenement, dat maar liefst 9 dagen gaat duren.

Slagen om de arm gaan we het allemaal niet over hebben, Laurens van Waardenburg is ervan overtuigd dat de verschillende scenario’s die ze uitgedacht hebben voldoende zijn om half augustus een mooi evenement neer te kunnen zetten. 

‘Het Ultimate Urban Festival wordt een evenement waar sport, cultuur en het WK BMX samenkomen’, vertelt hij. ‘En ja, #OpPapendal kan dat allemaal op één terrein.’ Met een groot evenemententerrein voor het festival, het hotel- en congrescentrum voor overnachtingen maar ook voor een bijbehorend programma en pers- en inschrijfruimtes en een eigen camping met 400 plaatsen heeft Papendal alles om het omvangrijke programma alle ruimte te geven. Een beter geëquipeerde locatie ís er simpelweg niet. Er worden dan ook gedurende 9 dagen ruim 3000 deelnemers verwacht en 35.000 bezoekers verwacht!

Eén terrein, één ticket

#OpPapendal kunnen evenementen van groot tot klein plaatsvinden. Het Ultimate Urban Festival valt zonder twijfel in de eerste categorie. ‘We gaan het inderdaad groots aanpakken’, beaamt Laurens. ‘Van ’s ochtends tot in de avond is er op het festivalterrein van alles te beleven. Er is een Urban programma met dans, kunst en muziek op de mainstage, er is een Urban Sports programma met skateboarden, calisthenics, freerunning, workshops en demonstraties, een BMX Park en BMX Flatland, dance battles, een DJ contest. En natuurlijk de UCI BMX World Championships 2021. Het is de bedoeling dat we – in samenwerking met sportmarketingbureau TIG Sports - verschillende werelden naar elkaar toebrengen.’

VIP Paviljoen en duurzaamheid

Net als tijdens eerdere edities van verschillende BMX Cups die op Papendal werden georganiseerd, wordt er ook weer een VIP Paviljoen ingezet voor bedrijven die iets willen organiseren in combinatie met het WK BMX of het Ultimate Urban Festival. Laurens: ‘In het VIP Paviljoen kunnen we 600 tot 800 personen VIP ontvangen.’ Er zijn altijd interessante linkjes te leggen tussen het thema van de activiteiten op het terrein en het thema van een zakelijke bijeenkomst. De reuring die zo’n festival met zich meebrengt is daarnaast altijd een creatieve omgeving om in te verkeren. ‘Bovendien is duurzaamheid een belangrijk thema’, zegt Laurens. ‘Wij zijn een van de duurzaamste locaties. Met dit festival kunnen we in de praktijk laten zien hoe we onze footprint ook tijdens zo’n groot evenement zo klein mogelijk houden.’

Niet in hokjes denken

Niet in hokjes denken, daar zijn ze goed in #OpPapendal. ‘We richten ons zeker niet alleen op sport’, bevestigt Laurens. De combinatie van onze faciliteiten werkt goed in heel veel situaties en past bij veel typen evenementen en samenkomsten. In dit geval: een sporter wil shinen, laten zien wat hij kan. Mensen willen vermaakt worden. Wij willen een mooi evenement neerzetten. De optelsom vormt het Ultimate Urban Festival en het WK BMX!

Aftermovie Framed Festival / World Cup BMX

Door > Mahlee Plekker

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!