Ultieme gaming en esports festival DreamHack Rotterdam in AhoyUltieme gaming en esports festival DreamHack Rotterdam in Ahoy
Back Back Nieuws

Ultieme gaming en esports festival DreamHack Rotterdam in Ahoy

13 oktober 2022

DreamHack Rotterdam, het hoofdevent van RTM Games Week, vindt van 14 t/m 16 oktober plaats in Rotterdam Ahoy. Het ultieme esports & gaming festival brengt esports toernooien, AXE LAN-Party, stream studio, entertainment stages, cosplay en een grote gaming expo om de nieuwste gear en games te bekijken. De grootste gaming creators zijn ook present zoals Milan Knol, Paraduze, Puxque, TeVeelGevraagd, VThorben, Legends Of Gaming, Melania en nog veel meer. 

Grote esports toernooien

De CS:GO ESL Challenger stopt als onderdeel van de ESL Pro Tour op DreamHack Rotterdam. Acht internationale teams strijden hier om een prijzenpot van $100.000. De hoogste vier teams strijden om deze prijzenpot en een plek in de ESL Pro League Conference. Daarnaast vindt er een Super Smash Bros. Championship plaats, waar zowel games Ultimate en Melee gespeeld worden. Dit toernooi is onderdeel van de Smash Gold World tour en de hoogst geplaatste speler voor de Melee Singles krijgt een uitnodiging voor de Smash Summit 14.

Gaming expo, speel de nieuwste Call of Duty

Op de expo van DreamHack Rotterdam zal alles wat betreft gaming te vinden zijn. Met merken als OMEN by HP, Samsung Odyssey, Game Mania, Medion Erazer, Megekko en Monster Energy is er voor bezoekers van alles wat te vinden. Een mooie toevoeging hieraan is dat de allernieuwste game van Call Of Duty: Modern Warfare II, twee weken voordat deze uitkomt, te spelen is door bezoekers op de stand van Intel. 

Free2Play areas

Tijdens het festival zijn er ook diverse games te spelen door middel van de verschillende Free2Play areas. Zo zijn er vanuit GLR, mCon, Nintendo, NWTV en KNAF Digital speciale plekken ingericht om diverse games te spelen en uit te proberen.  

Over RTM Games Week en DreamHack Rotterdam

RTM Games Week is hét gaming en esports evenement van Nederland. Rotterdam Ahoy is organisator van het hoofdfestival DreamHack Rotterdam waarvoor het een samenwerking heeft met DreamHack in Zweden. Het evenement heeft vele activiteiten voor de digitale generatie om aan deel te nemen. 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!