Uitzonderingen voor beurzen, congressen en specifieke zakelijke samenkomstenUitzonderingen voor beurzen, congressen en specifieke zakelijke samenkomsten
Back Back Nieuws

Uitzonderingen voor beurzen, congressen en specifieke zakelijke samenkomsten

14 oktober 2020

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 13 oktober kwam premier Rutte met een routekaart waarmee het kabinet de tweede golf wil bedwingen. De maatregelen zijn erop gericht om (regionale) overbelasting van de zorg te voorkomen, kwetsbaren te beschermen en weer zicht op de verspreiding van het virus te krijgen. De zeven basisregels blijven van kracht en worden bovendien aangevuld met een aantal nieuwe maatregelen. Wat betekenen de nieuwe maatregelen voor de evenementenbranche?

Risiconiveaus

Op dit moment bevinden we ons op de routekaart op risiconiveau 4: zeer ernstig. Per risiconiveau wordt er steeds gekeken of er passende maatregelen zijn die aangevuld kunnen worden of maatregelen aangescherpt kunnen worden. Afschalen gebeurt ook via de routekaart.

Dringend advies is om thuisbezoek te beperken tot 3 personen (excl. kinderen tot 13 jaar) per dag en het verbieden van bijeenkomsten in publieke plaatsen groter dan 30 personen. Buiten geldt een groep van max. 4 personen of 1 huishouden. Daarbij hoort ook een horecasluiting. 

Uitzonderingen

De routekaart vermeldt binnen risiconiveau 4 echter ook enkele uitzonderingen. Hierin wordt over evenementen het volgende gesteld: Verbod op alle evenementen, met uitzondering van markten, beurzen, congressen en wedstrijden.

Noodzakelijke samenkomsten toegestaan

Deze uitzonderingen worden ondersteund door algemene uitzonderingen, namelijk dat samenkomsten in een gebouw die noodzakelijk zijn voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties met ten hoogste 100 personen per zelfstandige ruimte, groepsvorming in het kader van beroep of bedrijf, hotels voor logies, afhaalfuncties horeca en airside luchthavens toegestaan blijven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!