Back Back Nieuws

Uitzendbureau met vals certificaat kost je geld

07 oktober 2013
Doe je zaken met een uitzendbureau, controleer dan of het bureau is gecertificeerd door de Stichting Normering Arbeid (SNA). Leen je personeel in van een uitzendbureau dat een vals (of geen) certificaat gebruikt, dan draai je namelijk op voor de schade als het bureau te weinig belasting betaalt of premies afdraagt. Bij het Interventieteam Malafide Uitzendbureaus kwamen de laatste tijd veel klachten binnen over valse certificaten.

De Stichting Normering Arbeid verleent het SNA-keurmerk aan uitzendbureaus en (onder)aannemers van werk. Met dat keurmerk laten deze organisaties zien dat zij hun (financiële) administratie op orde hebben. Schakel je als werkgever een uitzendbureau in, dan moet je controleren of het bureau gecertificeerd is door de SNA. Je kunt dit gemakkelijk via de website van de SNA nagaan.

Voorkom schadeclaim van Belastingdienst
Door het uitvoeren van deze controle voorkom je dat je als inlener van uitzendkrachten aansprakelijk wordt gesteld voor de achterstallige betalingen van het uitzendbureau. Meer over de inlenersaansprakelijkheid lees je in de folder Matiging keten- en inlenersaansprakelijkheid bij toepassing anoniementarief (pdf) van de Belastingdienst.

Controleer inschrijving bij Kamer van Koophandel
Zoals je al kon lezen in het bericht ‘Registratieplicht uitzendbureaus aangenomen door Eerste Kamer’ moet je ook nagaan of het uitzendbureau is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Is het bureau niet ingeschreven, dan riskeer zowel jij als inlener als het uitzendbureau een boete van € 12.000 per werknemer. Je vindt meer informatie over het werken met uitzendbureaus in de folder van Weet hoe het zit (pdf).

Bron: clcvecta.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!