Back Back Nieuws

Uitreiking RadioRing voor het derde jaar in Gooiland

21 november 2014
Voor het derde jaar op rij diende Gooiland vorige week als decor voor de AVROTROS Radiogala van het Jaar. Alle mensen uit het Nederlandse radiovak kwamen bijeen voor de feestelijke uitreiking van de Gouden RadioRing. Sinds 2006 kunnen luisteraars stemmen op hun favoriete programma en is de prijs uitgegroeid tot de belangrijkste publieksprijs voor de Nederlandse radio.

‘De RadioRing was dit jaar wederom een groot spektakel’, vertelt Philip Lamers, directeur van Gooiland. ‘De organisatie kwam destijds naar ons toe aangezien hun voormalige locatie te klein werd. Inmiddels hebben we een vaste samenwerking opgebouwd en zijn we trots dat AVROTROS voor het derde jaar op rij gekozen heeft voor Gooiland.’

Humor en emotie
De gasten werden deze avond ontvangen in het vernieuwde Grand Café van Gooiland waarna de uitreiking plaatsvond in de theaterzaal. ‘Ieder jaar probeert de organisatie met een nieuw thema de uitreiking een ander sfeertje te geven. Dit jaar was het thema eighties. Met veel interactie, humor en emotie werden de verschillende prijzen uitgereikt’, vertelt Philip.

De winnaars
Dit jaar werd de Gouden RadioRing gecombineerd met de Marconi Awards, gejureerd door een vakjury. Hiermee bestaat het Radiogala van het Jaar uit zowel dé publieksprijs als dé juryprijs voor de Nederlandse radio. Rick In de Morgen (Radio Veronica) is de winnaar geworden van de Gouden RadioRing 2014. Rob van Someren en Claudia de Breij gingen naar huis met de Zilveren RadioSter. De vakjury besloot Igmar Felicia aan te wijzen als Aanstormend Talent. De Beste Zender werd gewonnen door Radio5 Nostalgia. Voor het eerst werd dit jaar ook de Impact Award uitgereikt. De allereerste winnaar van die prijs is Jack van Gelder.

Naar een hoger niveau
Aansluitend was er een groot feest waar de 750 aanwezige gasten genoten van een hapje en een drankje. ‘We hebben na afloop veel positieve reacties van de gasten en de organisatie mogen ontvangen. Door een verdubbeling van het aantal gasten is de RadioRing dit jaar naar een hoger niveau getild. En ook met dit soort grote veranderingen kan het evenement alsnog blijven plaatsvinden in Gooiland, door onze grote diversiteit aan capaciteit en mogelijkheden’, aldus Philip Lamers.

Foto: Tyco’s Eye

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!