Back Back Nieuws

Uitreiking Gouden Wereld Stage Ster 2011

04 december 2011
De uitreiking van de Gouden Wereld Stage Ster 2011 werd dinsdagmiddag 29 november georganiseerd in ss Rotterdam. ‘Een ster voor één van de 240 stagiaires die in 2011 aan boord van het ss Rotterdam stage heeft gelopen en zo goed was dat de organisatie het er nog over heeft’, aldus Dorinde Hoogsteden, MVO Officer op het ss Rotterdam.

 

Waardering

De Gouden Wereld Stage Ster is in het leven geroepen omdat het ss Rotterdam een van de grootste stage en leer/werkbedrijven is van Nederland. ‘Het is een stage op een bijzondere locatie, bij een bedrijf wat professionele stagebegeleiding biedt. Het is geweldig als een stagiair zich excellent presenteert, daar moet een waardering tegenover staan’, aldus Dorinde.

 

Uiteindelijke strijd

De afgelopen maanden hebben collega’s van het ss Rotterdam verschillende stagiairs voorgedragen voor deze mooie titel. De uiteindelijke strijd ging tussen de drie kanshebbers: Aletta Kieboom, Ruben Huisman en Ümit Acar. Alle drie werden zij geprezen om hun inzet, collegialiteit, punctualiteit en gastvrijheid. Een jury bestaande uit Anja van Gorsel (voorzitter College van Bestuur Albeda College), Bert Wijbenga (voorzitter Raad van Bestuur Woonbron), Henri Vlodrop (voorzitter College van Bestuur Zadkine) en Paul Nas (directeur Communicatie & Strategie Albeda College) vonden dat één van de drie eruit sprong.

 

De winnaar

De eer was aan Bert Wijbenga om de winnaar bekend te maken: ‘De winnaar heeft zich niet 100%, maar 200% ingezet, vertoonde veel eigen initiatief, maakte veel mensen enthousiast over het schip, plaatste het zelfs op zijn facebook.’ Na een kort moment van stilte om de spanning iets op te voeren. ‘En de winnaar is: Ruben Huisman!’ De Gouden Wereld Stage Ster die Ruben in ontvangst nam, kan hij direct op zijn uniform spelden. Ruben heeft namelijk ook al een baan aangeboden gekregen op het schip.

 

Samenwerking tussen Albeda College en Zadkine

In samenwerking met het Albeda College en het Zadkine biedt ss Rotterdam plaats aan240 stagiairs en leerlingen per jaar. ‘Wekelijks zijn er zo’n 100 stagiaires aan het werk. Per moment tientallen’, vertelt Paul Nas, lid van de partnerdirectie ss Rotterdam voor de beide Rotterdamse ROC’s. ‘Het is uniek dat het Albeda college en het Zadkine samen dit project uitvoeren. Studenten krijgen hier de kans om het normale bedrijfsleven te benaderen. Ze kunnen 24 uur per dag, 365 dagen per jaar werken. En dat is voor een leerbedrijf bijzonder.’

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!