Back Back Nieuws

Uitbreiding en renovatie Ahoy Rotterdam: aanvang 2016, gereed 2019

13 november 2014
De gemeente Rotterdam  heeft afgelopen dinsdag 11 november de definitieve planning bekend gemaakt van de gebiedsontwikkeling in Rotterdam-Zuid, ‘Hart van Zuid’ genaamd. Ballast Nedam verwierf op 1 november 2013 de langjarige opdracht om het gebied integraal te ontwikkelen.

Ontwikkelingen voor Ahoy
Ahoy is verheugd te kunnen melden dat de upgrade van het gebied zich in hoog tempo gaat voltrekken. Concreet houdt dit voor Ahoy Rotterdam in dat de renovatie aan de Beurs- & Evenementenhallen aan de westzijde van de accommodatie al begin 2016 zal aanvangen en eind 2017 gereed is. Na deze eerste fase wordt gestart met de bouw van een nieuw multifunctioneel complex (vooralsnog ‘Rotterdam convention centre’ genoemd) naast de huidige accommodatie dat onder meer bestaat uit een groot congrescentrum en een muziekhal. Vóór de zomer van 2019 opent het nieuwe centrum haar deuren en biedt dan met een auditorium (met een capaciteit van 2750 personen) ruimte aan grote (inter)nationale congressen en tevens aan concerten tot 7.000 personen, beurzen, theatervoorstellingen, vergaderingen etc.

Op de hoogte blijven?
Wil je graag meer informatie ontvangen over de plannen en ontwikkelingen rondom het nieuwe Rotterdam convention centre? Dat kan! Bekijk de informatieleaflet en meld je via ahoymeetingcentre.nl aan voor onze mailinglijst. Zodra er meer nieuws is, brengen wij u hiervan op de hoogte. Uiteraard geldt dit ook als je een evenement in bovengenoemde periode in Ahoy organiseert. De gehele exploitatie zal gewoon doorgang vinden tijdens de ontwikkelfase. Uiteraard kun je met vragen ook terecht bij je projectmanager.

Hart van Zuid
Bovenstaande ontwikkelingen maken onderdeel uit van een groter gebiedsplan: Hart van Zuid. Zo wordt De Gooilandsingel de verbindende, autoluwe schakel binnen het Hart van Zuid, die het nieuwe Plein op Zuid met Ahoy verbindt. Aan het Plein op Zuid verrijst een nieuw kunstenpand, bestaande uit een bibliotheek en een theater; een nieuw 50-meter zwembad wordt ingepast in het voormalige deelgemeentekantoor. Bovendien krijgt het gebied veel betere en gebruiksvriendelijkere verbindingen, o.a. met het naastgelegen metro- en busstation. Hiermee verandert het gebied binnen afzienbare tijd in een volwaardig en aantrekkelijk woon- en verblijfsgebied met internationale uitstraling. Deze kwaliteitsimpuls levert een fors aantal extra banen en meer bezoekers op voor geheel Rotterdam.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!