Back Back Nieuws

UEFA EURO 2008: aftellen voor het SalzburgerLand

29 februari 2008
Over 100 dagen begint de UEFA EURO 2008™! Oostenrijkse SalzburgerLand is één van de gastlanden waar de voorbereidingen voor het sportevenement van het jaar in volle gang zijn.

In het Wals- Siezenheim stadion bij Salzburg worden 3 wedstrijden gespeeld: Griekenland- Zweden, Griekenland- Rusland en Griekenland- Spanje. Voetballiefhebbers kunnen de wedstrijden ook volgen in de openbare fanzones in de gehele regio. Om het aanbod van SalzburgerLand zo compleet mogelijk te maken, is de Salzburger FanCard ontwikkeld.

Salzburg, één van de mooiste cultuursteden ter wereld, is tijdens het 13e EK voetbal officieel gaststad. De geboortestad van Wolfgang Amadeus Mozart is een wereldstad in het klein: zo mooi, dat het oude stadshart al lang op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Ter gelegenheid van de UEFA EURO 2008™, het op twee na grootste sportevenement ter wereld, laat de cultuurstad zichzelf van 7 t/m 29 juni 2008 van haar sportiefste kant zien.

Salzburg is zowel een traditionele als moderne stad en jaarlijks trekken meer dan 4.000 culturele evenementen van niveau een internationaal publiek. Kortom de perfecte mix van cultuur en voetbal. 3 van de in totaal 31 wedstrijden van de UEFA EURO 2008™ worden in het stadion Wals- Siezenheim bij Salzburg gespeeld.

Gedurende de hele periode zijn er verspreid over het SalzburgerLand openbare fanzones ingericht die voor iedereen goed bereikbaar zijn. Zo zal er in de plaatsen Zell am See, Saalfelden, Saalbach en Bischofshofen voor voetbalfans, die geen kaarten hebben voor het stadion, de mogelijkheid zijn om de wedstrijden „live“ in een prima sfeer te volgen.

Gelijktijdig met het Europese kampioenschap toert ook de Coca Cola Fan Tour door het SalzburgerLand. Op de speeldagen in Salzburg, 10, 14 en 18 juni 2008, zal de truck in de stad Salzburg stoppen. Op 16 andere speeldagen is hij in het SalzburgerLand onderweg en zorgt met interactieve spelletjes, een mobiel scherm, een showpodium en een spel met mooie prijzen voor veel plezier en actie onder de fans.

Salzburger FanCard Speciaal voor de UEFA EURO 2008™is de Salzburger FanCard ontwikkeld. Deze Salzburger FanCard is geldig in juni 2008 en is een aantrekkelijke „All-in-one-Card“ voor voetbalfans en vakantiegangers. De kaart geeft toegang tot zowel de bezienswaardigheden in de stad en de regio Salzburg als tot het gebruik van openbaar vervoer en de openbare fanzones.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!