Back Back Nieuws

Tyrannosaurus Rex onder de hamer

20 mei 2015
De Tyrannosaurus Rex: deze koning der dinosaurussen heeft in de Jurassic Park-films miljoenen bioscoopbezoekers wereldwijd de stuipen op het lijf gejaagd. Recentelijk zijn ook in het Brabantse Lage Mierde twee T. rexen uit hun elektrische omheiningen gebroken. Op 1 juni worden ze online geveild en krijgen ze een nieuwe eigenaar.

Het betreft twee natuurgetrouwe kolossale modellen van 2,5 meter hoog en 4,1 meter lang. De dieren zijn bekleed met een skin like siliconen huid en kunnen echt bewegen en geluid maken. Ze doen hun bek open en dicht en zwaaien begeleid door diep gebrul met hun kop en voorpoten. Met behulp van een bedieningspaneel kunnen de dieren worden aangestuurd. De professionele robots worden geleverd op een stalen frame en wegen elk zo'n 250 kilo.

Unieke kans
Troostwijk Veilingen organiseert de openbare veiling. Voor Martijn van Schie, accountmanager bij Troostwijk, is het een bijzondere gebeurtenis: ‘Deze modellen hebben de zelfde wow-factor als de prehistorische roofdieren op het witte doek. De Jurassic Park-films zijn voor een groot deel met vergelijkbare robots, animatronics genaamd, gefilmd. Voor liefhebbers, zowel particulieren als bedrijven, is dit een unieke kans.’

Evenement- en decoratiematerialen 
Tegelijk met de dinosaurussen worden evenement- en decoratiematerialen in bijpassend junglethema geveild, zoals tropische bamboe-barren en kunststof palmbomen.

De T. Rexen kunnen 29 mei tussen 09.00 en 12.00 op locatie worden bekeken. Adres: Koningshoek 14, 5094 CD Lage Mierde. Bieden is vanaf heden mogelijk. De veiling sluit op 1 juni vanaf 19:00.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!