Twents Landgoed De Wilmersberg finalist Dutch Hotel AwardTwents Landgoed De Wilmersberg finalist Dutch Hotel Award
Back Back Nieuws

Twents Landgoed De Wilmersberg finalist Dutch Hotel Award

24 mei 2017

De jury van de Dutch Hotel Award maakte deze week bekend dat Landgoed De Wilmersberg door is naar de finale van deze prestigieuze award voor de hotellerie. In die finale zal het hotel het opnemen tegen de gerenommeerde hotels Bilderberg Vaalsbroek in Vaals en het Kruisherenhotel in Maastricht. De Wilmersberg laat hiermee concurrenten als het Paleishotel in Den Haag, Krasnapolsky in Amsterdam en Pincoffs in Rotterdam achter zich.

'Wij zijn ongelooflijk blij', zegt Githa van Vilsteren, die samen met haar man Boudewijn sinds eind 2010 de leiding heeft over het hotel. 'De opdracht was dit jaar om je verhaal te vertellen. Zes jaar geleden maakten wij de stap van Amsterdam naar De Lutte om leiding te gaan geven aan De Wilmersberg. Beide zonder enige achtergrond bij 4* hotels. Bovendien was ik hoogzwanger van onze jongste dochter. Onze vrienden zagen ''Ik vertrek'' taferelen voor zich, met Boudewijn die in de soep stond te roeren en ik al telefonerend gasten in stond te checken. We hebben er samen met onze collega’s, de hoofdpersonen in ons verhaal, enorm hard voor gewerkt om resultaten te bereiken. Dat is gelukt. Zo geven onze gasten ons op Booking.com gemiddeld een 9.2 en op Tripadvisor behoren wij tot één van de 25 beste hotels van Nederland. Ook staan we vermeld in Grootspraak 2017; dé restaurantgids voor wijnliefhebbers. Al sinds 2013 beschikken wij over Green Key Goud, wat inhoudt dat duurzaamheid in onze bedrijfsvoering centraal staat. Het zou mooi zijn als we het winnen van de Dutch Hotel Award aan deze resultaten toe kunnen voegen.'

Dutch Hotel Award

De Dutch Hotel Award is een onderscheiding voor het hotelbedrijf waarvan het managementteam zich op een unieke manier onderscheidend heeft gemanifesteerd. Het doel is om de creativiteit en het professionalisme in de hotellerie te vergroten. De positieve publiciteit zal een bron moeten vormen van inspiratie voor ondernemers, directeuren en medewerkers, waardoor de kwaliteit van dienstverlening en plezier in het vak actief wordt gestimuleerd.

Bezoek jury en extra opdracht

'Op 1 juni zal de 8-koppige jury een bezoek brengen aan De Wilmersberg. Dan hebben wij twee uur de tijd om ze door het hotel rond te leiden en te laten zien wie we zijn en wat we doen', legt Boudewijn van Vilsteren uit. 'Ook hebben we een extra opdracht gekregen, die inhoudt dat we voor 1 juni met een gerichte activiteit een hoofdstuk moeten toevoegen aan het verhaal van De Wilmersberg. Daar gaan we de komende dagen met het hele team over brainstormen. Wat we gaan doen zullen we op de Facebookpagina van De Wilmersberg bekendmaken. Natuurlijk zullen we met onze actie ook Twente op de kaart zetten.'

Op 22 juni zal tijdens het Hotel Management Diner in Den Haag bekend gemaakt worden wie de Dutch Hotel Award 2017 mee naar huis mag nemen.

Landgoed De Wilmersberg

Landgoed De Wilmersberg is een zelfstandig 4-sterren hotel gelegen in De Lutte (Ov.). Het hotel is gevestigd in het voormalig landhuis van de Twentse textielfamilie Blijdenstein en ligt op een landgoed ruim 14 hectare eigen grond. Het hotel biedt 59 kamers en suites, diverse terrassen, een lounge, restaurant, zaalruimte tot 300 gasten en een in de winter van 2017 geheel vernieuwde Wellness & Beauty. Het hotel is eigendom van Agfra Holding B.V., de beheers- en investeringsmaatschappij van de familie Fransen (voorheen eigenaar van het reisconcern Arke Reizen). De dagelijkse leiding is in handen van het directie-echtpaar Boudewijn en Githa van Vilsteren.

Meer informatie over de Dutch Hotel Award vind je op dutchhotelaward.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!