Back Back Nieuws

Twente MICE congres: Zakelijk toerisme in Twente moet groeien

17 oktober 2014
De Twente MICE partners organiseren woensdag 28 januari 2015 het eerste dagcongres & vakbeurs over Duurzaam Zakelijk Toerisme in de multifunctionele congreslocatie Hazemeijer Hengelo. Het congres spreekt twee doelgroepen aan: de eerste (interne) doelgroep zijn Ondernemers, Opleiders en de ondernemende Overheid in Twente. De tweede (externe) doelgroep zijn bedrijven, Professional Conference Organizers en Meeting Planners in Nederland, Vlaanderen en het EUREGIO gebied die kennismaken met Twente als (middelgrote) Congresdestinatie met een gezond landelijk karakter én een innovatief internationaal ondernemingsklimaat met onder andere hoogwaardige technologie. Kortom: groen & hi-tech in het ‘nabije oosten’. 

Inhoud congres
Het programma gaat onder meer over ROE (Return on Events) en de economische belangen van zakelijk toeristisch verkeer met diverse masterclasses, workshops, rondleidingen en seminars over MICE, en de Twente Congreskalender 2015. Initiatiefnemers Nico Dingemans en Mariëlle Leussink schreven eerder een boek in samenwerking met ruim 25 regionale partners over Culinair Twente dat in werd gezet als Destination Marketing tool. Co-creatie en Tukkers met de neuzen dezelfde kant op laten staan is het duo niet vreemd.

Duurzame groei
Mariëlle: ‘Twente heeft een goede naamsbekendheid qua vrijetijdsaanbod, die basis is OK. Maar de internationale wereld van Travel & Tourism, waar Twentse ondernemers en bestuurders zo graag op aan willen sluiten, bestaat uit vrijetijdstoerisme én zakelijk toerisme, en juist dáárom organiseren we dit congres.’ Nico vult aan: ‘Het congres is een introductie van de MICE markt om uiteindelijk samen (dat wil zeggen de private en de publieke sector) een Strategie Zakelijk Toerisme uit te stippelen dat bij de kernwaarden van deze regio past. Immers, niet élk congres past bij Twente, daar moeten we qua content én qua volume zorgvuldig in zijn. Met Twente MICE willen we Zakelijk Toerisme in Twente duurzaam laten groeien.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!