Back Back Nieuws

Tweede megaproject voor De Boer Structures in Bakoe

14 december 2015
De Boer Structures heeft een megaorder van meer dan tien miljoen euro binnengehaald voor de levering van diverse tijdelijke accommodaties voor de Formule 1-race die vanaf juni 2016 jaarlijks in Bakoe zal worden georganiseerd. Midden in het centrum van de hoofdstad van Azerbeidzjan zal De Boer een geheel demontabele pitlane-constructie bouwen die ruimte gaat bieden aan de pitboxes, hospitalityruimtes en de raceorganisatie zelf.

Primeur voor stratencircuit Bakoe
De Grand Prix van Bakoe staat de komende jaren als nieuwe bestemming op de Formule 1-kalender. Omdat de straten van het circuit, net als Monaco, de rest van het jaar door het gewone verkeer wordt gebruikt, heeft de organisatie gekozen om tijdelijke pitlane- en racegebouwen te plaatsen op het centrale plein van de stad. Jaarlijks zullen deze accommodaties speciaal voor de race worden opgebouwd om vervolgens gedemonteerd en opgeslagen te worden voor de volgende editie.

Demontabele en herbruikbare accommodaties
De constructies die door De Boer zijn ontworpen, zijn geheel demontabel en herbruikbaar. De constructie is 308 meter lang en 21 meter breed, en bestaat voor het grootste deel uit twee verdiepingen met pitboxes en hospitality. Het gedeelte met drie verdiepingen huisvest  de raceorganisatie en winnaarspodium.  De aanwezigheid van een ondergrondse parkeergarage onder het centrale plein betekende een bijzondere uitdaging voor het ontwerp. Hierdoor kon geen standaardstructuur worden gebruikt en moest nauwkeurig rekening worden gehouden met de lastenverdeling en verankering van de accommodaties.

Opnieuw megaproject voor De Boer in Bakoe
De Boer plaatste eerder dit jaar in Bakoe diverse tijdelijke accommodaties voor de European Games. De repetities voor de openings- en sluitingsceremonies van de Spelen in Bakoe vonden plaats in deze accommodaties waarvan 10.000 m2 gebruikt werd om het stadion na te bootsen en 5000 m2 ingezet werd voor de catering, als workshopruimte en voor een balletstudio. De tijdelijke accommodaties deden dienst tot en met de sluitingsceremonie. De prestaties van De Boer tijdens deze European Games, hebben een belangrijke rol gespeeld in de selectie als partner voor de Formule 1-race in Bakoe.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!