Tweede Kamerverkiezingen 2021 in de RAITweede Kamerverkiezingen 2021 in de RAI
Back Back Nieuws

Tweede Kamerverkiezingen 2021 in de RAI

11 maart 2021

Op 15, 16 en 17 maart 2021 zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Ook in RAI Amsterdam kunnen mensen hun stem uitbrengen. De RAI is de enige locatie in Amsterdam met een speciale stemstraat voor auto’s. Ook fietsers en voetgangers kunnen gemakkelijk en veilig hun stem uitbrengen in de RAI.

Autostemstraat

Op 17 maart zijn 450 stemlocaties geopend in Amsterdam. RAI Amsterdam is de enige locatie waar Amsterdammers via speciale autostemstraten snel, veilig en gemakkelijk stemmen. De RAI is een goed bereikbare locatie. Vanwege de stemvrijheid en het stemgeheim mogen er geen andere volwassenen in de auto zitten. Voor passagiers in de auto geldt dus, dat ze even moeten uitstappenEr zijn vier speciale autostemstraten, één fietsstemstraat en een aantal stembureaus (alleen open op 17 maart) bij de RAI. Automobilisten en fietsers kunnen hier op 15, 16 en 17 maart stemmen. Voetgangers kunnen alleen op 17 maart bij de RAI stemmen.

Veilig, verantwoord en gastvrij 

Het stemmen in de RAI vindt volledig coronaproof plaats. Alle regels en richtlijnen die beschreven staan in het protocol RAI Amsterdam – Veilig, Verantwoord en Gastvrij worden gehanteerd zoals het hanteren van anderhalve meter afstand, handdesinfectiepalen op belangrijke locaties en alle aanwezigen in het RAI complex zijn verplicht een mondkapje te dragen.

<fotocredits: Rob Engelaar>

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!