Back Back Nieuws

Tweede editie Romeins Festival Sempervivetum in de startblokken

06 juli 2015
Het Bongerdpark in Bocholtz wordt in het weekend van 18 en 19 juli overspoeld met ruim 120 echte Romeinen en Eburonen. Re-enactors uit heel Europa zijn te zien op het twee dagen durende festival Sempervivetum. Het zijn gerenommeerde groepen die een prachtig beeld geven van het toenmalige dagelijkse leven in het doortrekkend leger van Julius Caesar en het platteland in de regio. De re-enactors zijn gekleed in Romeinse of Eburoonse outfit, gebaseerd op lokale vondsten zoals schoeisel, mantelspelden, haarspelden, aardewerk, munten, meubilair etc.. Bezoekers zien hoe iemand uit die periode er uitzag en welke dagelijkse objecten hij/zij zoal gebruikte. Tijdens het festival mogen deze gebruikersvoorwerpen ook worden uitgetest.

Romeinse tijden herleven
In een Romeins Marskamp oefenen soldaten voor de vele oorlogen. In het Romeins Burgerkamp is te zien hoe de Romeinen kookten, weefden en schreven in het Latijn. Er is veel interactie met het publiek. Voor de kinderen is er een kinderparcours. Ze mogen zelf aan de slag met rietvlechten of zwaardvechten.  Een Eburoonse verhalenverteller laat vervlogen tijden herleven. Wie honger of dorst heeft kan de Romeinse hapjes en drankjes proberen.

Voor de echte liefhebber zijn er een aantal korte lezingen en een infomarkt met stands van onder andere het Thermenmuseum en de Katakomben, een Romeinse markt en een archeologisch spreekuur. Ook is er een gids die wandelaars langs Romeins erfgoed in Bocholtz leidt. En als herinnering kunnen bezoekers met het hele gezin in Romeinse kleding op de foto.

Foto: ACCLARAREfoto

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!