Back Back Nieuws

Tweede editie The Flying Dutch weer groot succes

07 juni 2016
Armin van Buuren sloot zaterdagavond The Flying Dutch in Amsterdam af met Marco Borsato. In Eindhoven deelde Hardwell op het einde het podium met Guus Meeuwis en Rotterdam beleefde een verbroederend sluitstuk met Afrojack en Lee Towers. 120.000 bezoekers genoten van 10 van de grootste Nederlandse dj’s die met helikopters tussen de drie verschillende steden heen en weer werden gevlogen.

Hoogtepunten
Op drie verschillende locaties deelden de dj’s Afrojack, Armin van Buuren, Firebeatz, Hardwell, Martin Garrix, Nicky Romero, Oliver Heldens, Showtek, Tiësto en W&W één podium. Iedere stad had te maken met extreem weer. Rotterdam hield het niet de hele dag droog, daar trok een hagelbui over het terrein. Tïësto wist even later de feestvreugde naar een nieuw hoogtepunt te brengen. In Eindhoven trok er ‘s middags een onweersbui over het festival. Er werden poncho’s uitgedeeld en het publiek werd opgedragen op hun hurken plaats te nemen voor de mainstage, de show werd een tiental minuten gestaakt. Direct daarna, tijdens de set van Armin van Buuren, ging het publiek weer helemaal los. In Amsterdam was het de hele dag erg mooi weer. The Flying Dutch en ING bedanken alle bezoekers voor hun medewerking, ook toen het weer tegen zat. Door hen was The Flying Dutch 2016 een nieuw hoogtepunt.

Live stream
Wereldwijd konden fans meekijken met de live stream via www.theflyingdutch.tv en meer dan 300.000 kijkers uit meer dan 150 landen hebben ingeschakeld om dit fenomeen mee te beleven. Live sets, interviews en uiteraard de helikopters kwamen voorbij. The Flying Dutch is een initiatief van John Ewbank en ALDA. ING is presenting partner.

John Ewbank en Allan Hardenberg: ‘Wij zijn ontzettend blij met hoe de tweede editie van The Flying Dutch is verlopen. We hebben de gezelligheid en saamhorigheid op alle drie de locaties mogen proeven en werden met trots gevuld toen we zagen dat die sfeer zelfs niet door een onweer- of regenbui kon worden verstoord. En natuurlijk onze nationale helden, de DJ’s. Zij zijn The Flying Dutch.’

Trots
Presenting partner ING is wederom trots op de mooie samenwerking. Tjitske Benedictus, manager Sponsoring & Events ING Nederland: ‘De tweede editie was geweldig. Nóg succesvoller dan de vorige. We zijn blij en trots dat we dit vernieuwende event mede mogelijk en toegankelijk hebben gemaakt voor heel Nederland. De dj's hebben hun talent weer laten zien, als een bank met 100% Nederlandse roots zijn we ontzettend trots op ze.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!