Tweede editie DreamHack Rotterdam groot succes   Tweede editie DreamHack Rotterdam groot succes
Back Back Nieuws

Tweede editie DreamHack Rotterdam groot succes

18 oktober 2022

De tweede editie van DreamHack Rotterdam zit erop. Het afgelopen weekend stond Rotterdam Ahoy volledig in het teken van gaming en esports. Ruim 14.000 bezoekers uit meer dan 20 verschillende landen kwamen af op het ultieme gaming en esports festival.

Half miljoen unieke kijkers 

Een van de hoogtepunten van het festival waren de esports toernooien. Bij de CS:GO ESL Challenger met een prijzenpot van $100.000 ging het team Outsiders er vandoor met de overwinning met 50.000 dollar op zak en een gegarandeerde plek in de ESL Pro League Season 17 Conference. De competities Super Smash Bros. Ultimate and Melee trok een half miljoen unieke kijkers online met deelnemers uit 15 verschillende landen. De Amerikaan Larry Lurr ging er vandoor met de Ultimate Singles overwinning en de Zweed Leffen won de Melee Singles. 

Ook de Stream Studio waar creators een plek hadden om live te streamen voor het evenement was een succes. Diverse creators uit de gaming en esports wereld gingen ‘live’ tijdens het evenement. Alle bekende namen uit de gaming wereld kwamen voorbij zoals Milan Knol, LinkTijger, SerpentGamePlay, JoostSpeeltSpellen, CromoTag en Puxque.

Meer te beleven

Naast de esports toernooien en de Stream Studio was er van alles te beleven voor de bezoeker. Met meerdere Free2Play areas waar gaming liefhebbers allerlei games konden spelen zoals de allernieuwste game van Call Of Duty bij de Intel stand, exposanten als OMEN, Intel, Monster Energy, PC Game Pass, de Doritos mainstage activiteiten, de meet & greet met onder andere Paraduze, VThorben en TeamWall. En natuurlijk de AXE LAN party waar zo’n 200 gamers 48 uur lang competities op hun eigen PC speelden.

De volgende editie van DreamHack Rotterdam vindt plaats op 13 t/m 15 oktober 2023. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!