Back Back Nieuws

Twee European Event Awards voor BIND

09 november 2015
De opening van de containerterminal van APM Terminals op Maasvlakte 2 in de Rotterdamse Haven heeft twee awards gewonnen op het festival voor de Europese event industrie. Bedenker en producent van het event Piet-Harm Sterk van productiebedrijf BIND nam gisterenavond op de award ceremony in Sevilla deze twee awards in ontvangst. De European Best Event Award in de categorie Launch Event en daarbij won het evenement één van de drie Grand Awards van alle 140 events die meedongen in alle categorieën.
Piet-Harm Sterk: 'Ik ben onder de indruk van alle evenementen in Europa die in Sevilla gepresenteerd werden. Om dan vervolgens deze twee awards te winnen is heel eervol en vooral waardering voor alle mensen die in co-creatie dit tot een succes hebben gemaakt'.

Het event
De emissievrije en volledig geautomatiseerde terminal werd april dit jaar geopend door Zijne Majesteit de Koning in het bijzin van vele internationale gasten en medewerkers. In het opening event stond niet alleen de duurzame en high-tech container terminal centraal; de mensen die de terminal hebben ontworpen en dagelijks besturen met hun innovatieve ideeën en creativiteit waren de echte sterren. Gebruik makend van alle kranen en vehicles van de terminal en met ingebouwde videoschermen in de volle breedte van 16 containers werd een choreografie gecreëerd van indrukwekkende beelden en special gecomponeerde muziek.

Co-creatie 
Het event is een co-creatie op innovatief technisch en creatief niveau tussen een grote groep medewerkers van APM Terminals en leveranciers van de meest geavanceerde audio-visuele systemen vanuit de hele wereld. De technici en computer programmeurs werden uitgedaagd om de high-tech terminal tot het uiterste te testen en te laten excelleren.

Jury
De juryleden benadrukten dat alle elementen bij dit event perfect samen zijn gekomen. 'De bijzondere samenwerking tussen APM Terminals en het creatieve team van BIND en Jur Lights en daarbij de zeer innovatieve technische oplossingen maakten er het een ‘touching’ show. De Terminal werd bijna menselijk!'

BIND
Eerder dit jaar won het productiebedrijf BIND een EMMY award voor de jeugdfilm Alles Mag, 4 Gouden Kalveren voor de speelfilm Gluckauf waaronder die voor Beste Film, Beste Regie en Beste scenario en won hun televisie film Een Goed Leven het Gouden Kalf voor beste actrice TV drama Ariane Schluter.

Fotocredits: Ruud Taal XCPhotos

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!