Back Back Nieuws

Twee doden bij vlotongeval tijdens bedrijfsuitje

01 oktober 2007
Door een ongeval tijdens een bedrijfsuitje zijn gisteren twee vrouwen om het leven gekomen. Bij een stuw in de rivier de Berkel raakte een rubberen vlot stuurloos en stortte twee meter naar beneden. Bij die val kwam vrijwel meteen een vrouw om het leven, de tweede vrouw overleed vanochtend in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De twee maakten deel uit van een groep van 18 vrouwen van het Kruidvat uit Winterswijk (zie de website van het Kruidvat). Drie gewonden liggen nog in het ziekenhuis.

Op de homepage van de site van de organisatiebureau Sportwijzer uit Eibergen, die het rubberen vlot heeft geleverd, wordt in een officieel politiepersbericht het volgende over het ongeval meegedeeld:

Een groep van 18 vrouwen van een winkelketen uit Winterswijk liet zich op een groot rubberen vlot de Berkel afzakken met gebruikmaking van peddels. Bij een stuw in de Berkel onder Rekken was het de bedoeling dat de vrouwen bij een zogenaamde kanostoep het vlot uit het water zouden halen en om de stuw heen lopen. Aan de andere kant zouden ze dan het vlot weer te water laten.

Dit is echter niet gebeurd en het vlot is over de stuw gevaren en vervolgens een kleine twee meter naar beneden gevallen. Daardoor zijn de vrouwen in het water gevallen. De gevolgen waren zodanig dat 5 vrouwen met ambulances naar ziekenhuizen in Enschede en Winterswijk werden gebracht. Eén van de vrouwen verkeert in zorgelijke toestand. Zij werd ter plaatse gereanimeerd, waarbij een arts van de gealarmeerde traumahelikopter werd ingezet.

De overige vrouwen werden met ambulances en brandweerauto’s naar de brandweerkazerne in Eibergen gebracht, waar ze werden behandeld en opgevangen. Inmiddels (30-9 rond 19.00 uur) is bekend dat het slachtoffer dat gereanimeerd moest worden nog steeds in kritieke toestand is. Drie andere vrouwen zijn stabiel en één slachtoffer heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten.

Bij de inventarisatie van de namen van de vrouwen bleek dat één van de vrouwen werd
vermist. Duikers van de brandweer hebben om ongeveer 16.00 uur de vrouw in de nabijheid
van de stuw gevonden. Zij was inmiddels overleden.

De politie Berkelland stelt in samenwerking met deskundigen van het Korps Landelijke Politiediensten een onderzoek in naar de oorzaak en toedracht van het ongeval. De vrouwen en hun familieleden zijn in de brandweerkazerne van Eibergen opgevangen door slachtofferhulp, waarbij ook de burgemeesters Bloemen van Berkelland en Van Beem van Winterswijk aanwezig waren. Er is gezorgd voor begeleiding door een professioneel traumateam. De burgemeester van Winterswijk zal zich bezighouden met de nazorg voor de slachtoffers en hun familie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!