Back Back Nieuws

Twee dagen non-stop autospektakel in Ahoy Rotterdam

10 oktober 2014
In Ahoy Rotterdam vindt 11 en 12 oktober de 11e editie plaats van 100% Tuning. Het evenement is een van de grootste auto-evenementen van Nederland met naar verwachting opnieuw meer dan 40.000 autoliefhebbers. De bezoeker wordt getrakteerd op veel autospektakel en unieke auto’s. Het aanbod van gepersonaliseerde showcars is daarbij internationaler dan ooit. Dit jaar zijn er naast 59 wagens uit eigen land, maar liefst 58 showcars uit de UK, 55 exemplaren uit België, als ook bijzondere auto’s uit Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Italië en Zwitserland.

Organisator Patrick Heerinckx: ‘Het naar eigen smaak personaliseren van de auto blijft populair. Je ziet dat in de reguliere markt waar steeds meer auto’s af-fabriek een speciaal pakket meekrijgen, maar je ziet dat ook nadrukkelijk in de doelgroep van autofans die zijn/haar wagen nog specialer en uniek wil maken; van heel opvallend tot heel subtiel. Het mooiste presenteren we dit weekend’.

Nieuw op het programma 
Nieuw op het programma van 100% Tuning is de START Autosport Experience powered by Eurol, waarbij in Hal 6 ruim 4.300 vierkante meter wordt ingericht met van alles op het gebied van autosport. Na twee jaar afwezigheid kunnen bezoekers ook weer genieten van spectaculaire freestyle motor trial stunts van Fred Crosset, de Belgische motorcoureur uit de stal van Monster Energy.

Live competities, driftdemo’s en volop autospektakel 
100% Tuning biedt een combinatie van stands, live entertainment en de meest opzienbarende showcars. Het evenement is verdeeld over zes beurshallen en het buitenterrein van Ahoy Rotterdam en beslaat ruim 34.000 vierkante meter.

Op het beproefde menu staan onder andere spectaculaire en vernieuwde driftshows in de AutoWeek Action Arena. Ook vinden er twee prestigieuze live competities plaats; de Audio Installer Battle en de 3M Carwrap Contest powered by Discovery Channel. De Amerikaanse lowriders zijn weer van de partij en showen hun auto’s tijdens de Lowriders Supershow LIVE. En op de GTO Boulevard kunnen liefhebbers van supercars hun hart ophalen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!