Back Back Nieuws

TV serie Van Luchtkasteel tot Droomhotel volgt bouw nieuw hotel Corendon

04 februari 2015
Het duurzame, 263 kamers tellende Corendon Vitality Hotel Amsterdam opent na maanden van bouwen, binnenkort zijn deuren. Binnen twee jaar tijd is een incourant kantoorpand van 50 jaar oud totaal gestript, uitgebreid met etages en voorzien van volledig vernieuwde installaties. Een project dat allemaal is vastgelegd door een cameraploeg.

De televisieserie ‘Van Luchtkasteel tot Droomhotel’ volgt gedurende twee jaar de totstandkoming van het hotel; van de eerste tekeningen, de eerste paal, sluimerende conflicten met de buren, inspiratiereizen naar Turkije, het aannemen van personeel, de styling van de kamers, de aanleg van de hamam, het samenstellen van de menukaart de ontvangst van de eerste gasten.

Cultuurverschil
Corendon oprichter Atilay Uslu heeft zijn neef Talip aangesteld als hoofdaannemer. Dat Talip nog nooit een project van deze omvang heeft uitgevoerd, speelt geen rol. Atilay vertrouwt volledig op Talip. Daarentegen heeft hij ook iemand aangenomen met al dertig jaar ervaring in het hotelvak: hoteldirecteur Kees Teer. Ook al werken beiden aan hetzelfde doel: een prachtig hotel dat voor de deadline klaar is, leidt het cultuurverschil tussen Talip (‘langer dan drie weken vooruit denken heeft geen zin. Het gaat zoals het gaat’) en Kees (‘we moeten anderhalf jaar vooruit plannen’) regelmatig tot oplopende spanningen.

Van Luchtkasteel tot Droomhotel wordt wekelijks uitgezonden vanaf zaterdag 21 februari om 17.00 uur op RTL 4.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!