Back Back Nieuws

Turkish Airlines viert jubileum in The Garden of Amsterdam

08 juli 2015
Deze zomer is het vijftig jaar geleden dat Turkish Airlines voor het eerst vloog op Amsterdam. Sindsdien heeft de luchtvaartmaatschappij een enorme groei doorgemaakt. Van één vlucht per week op Amsterdam naar vijf vluchten per dag op Schiphol. Van negen vliegtuigen en zestien bestemmingen naar 277 vliegtuigen en 274 luchthavens. Jaarlijks vervoert Turkish Airlines bijna 55 miljoen passagiers, waarmee het een van de grotere wereldspelers is.

Het 50-jarige jubileum werd op woensdag 3 juni groots gevierd, op een steenworp afstand van Schiphol, in Arendshoeve ‘The Garden of Amsterdam’, een zeer groene en duurzame eventlocatie.

Feestelijk diner
Onder de ruim 400 relaties in de botanische plantentuin bevonden zich onder meer de Turkse ambassadeur Sadik Arsla, de Turkse Consul-Generaal in Rotterdam Togan Oral en de Turkse Consul-Generaal in Deventer Zafer Ates. Tussen de botanische verzameling planten, onder de amarylissen, genoten de gasten van een feestelijk diner. Terwijl op beeldschermen hoogtepunten uit 50 jaar Turkish Airlines in Nederland de revue passeerden, ontpopten serveersters van Pasta e Basta zich aan tafel als volleerde zangeressen. Bekende evergreens werden afgewisseld met optredens van Turkse muziekgroepen, in traditionele kledij. Tussen demonstraties van Turkse dansers en danseressen door laveerde een klein leger van obers en serveerders van het Turkse Birbey restaurant om de gerechten uit te serveren.

Steentje bijdragen
In Arendshoeve, dat officieel een Centre of Sustainability is, benadrukte Ahmet Şahin, General Manager van Turkish Airlines in Amsterdam, de duurzame relatie tussen Nederland en Turkije. ‘Wij dragen ons steentje bij door mensen, continenten en culturen te verbinden en door de handel tussen Nederland en Turkije te stimuleren.’

Bekijk hier het filmpje van het evenement:

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!