Back Back Nieuws

Traplopen enorm in de lift deze week

16 september 2009
Deze week hoeft u de sportschool niet te bezoeken. Nederland staat namelijk vol met 'mountains' die wachten om beklommen te worden. U hoeft alleen maar de trap te nemen op uw werk.

 

Meer dan 200.000 werknemers nemen deze week bewust de trap tijdens de 3e Nationale Traploopweek. Vier banken gaven daartoe in Pathé Arena in Amsterdam het startsein. Een initiatief van het Diabetes Fonds en de campagne 30minutenbewegen van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Zij willen hiermee bewegen op de werkvloer stimuleren, omdat bewegen gezond is en diabetes type 2 kan voorkomen. Met als thema ‘climb the Dutch mountains’ laten deze week ruim 750 bedrijfslocaties de lift en roltrap links liggen.

Jan Mulder, directeur SVB Utrecht: “Een goede én leuke manier om te laten zien dat er gedurende een werkdag momenten zijn om aan je gezondheid te werken.” Bert Kuipers, directeur Diabetes Fonds en Eric de Winter, adjunct-directeur NISB benadrukken de noodzaak. Bert Kuipers: “Diabetes wordt een steeds groter probleem. Voor 80% van de mensen met diabetes type 2 geldt een verband met leefstijl. Dus gezond eten en goed bewegen. Voor die beweging hoef je niet naar een sportschool.”

  

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!