Back Back Nieuws

Traffic Support plant met Trees for Traffic eerste boom in eigen bos

01 december 2011
Traffic Support heeft dinsdag namens haar eigen label Trees for Traffic haar eerste boom geplant in de eerste plantlocatie van het Nationale Bossenfonds, het Venneperhout te Nieuw-Vennep. In Venneperhout ging de schop in de grond om het groene ondernemen in de praktijk toe te passen. Traffic Support heeft een eigen bos gekocht om de CO2-uitstoot tegen te gaan.

Nationaal Bossenfonds
Staatsbosbeheer, Trees for Travel en Stichting Nationale Boomfeestdag hebben een Nationaal Bossenfonds voor nieuw bos in Nederland opgericht. Bedrijven kunnen geld doneren waarmee extra bos wordt aangeplant. De aanplant van bos in Nederland loopt terug, terwijl er nog wel veel ruimte is om bos aan te planten. Deze bospercelen kunnen gebruikt worden voor natuur, recreatie, luchtverversing en de opname van het broeikasgas CO2.

Trees for Traffic
De Zwolse aanbieder van verkeersregelaars en evenementenlogistiek is haar eigen label gestart: Trees for Traffic. Via Trees for Traffic compenseert Traffic Support haar eigen CO2-uitstoot. Ook biedt de organisatie evenementbezoekers en –organisatoren de mogelijkheid om het evenement tevens CO2 te compenseren. Dit gebeurt via OnlineTicket.nl. Bezoekers kopen hier online een parkeerkaart en krijgen de mogelijkheid CO2 te compenseren. Wanneer de bezoeker instemt, betaalt deze meer geld. Hiermee wordt een boom gekocht die in het nieuwe bos wordt geplant.

Groen ondernemen
Yvo Hütte, Algemeen directeur Traffic Support: “Ik ben ontzettend trots op dit moment. Wij zijn als organisatie van deze tijd natuurlijk bewust van het belang van groen ondernemen. Vandaar dat we dit initiatief hebben opgezet. Op deze manier is het mogelijk om onze klanten van dienst te zijn en tegelijkertijd ook ons milieu goed te beschermen.”

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!