Back Back Nieuws

Tractor Pulling trekt stevig door

15 november 2014
De 32e editie van het evenement Salland Olie Tractor Pulling komt eraan. Het evenement beslaat nu twee dagen. Daardoor is het niet alleen op zaterdag 24 januari 2015 weer genieten geblazen, maar is er ook op vrijdagavond 23 januari van alles te zien en te beleven in IJsselhallen Zwolle.

De wedstrijden die in IJsselhallen Zwolle plaatsvinden, staan internationaal zeer hoog aangeschreven. De vele duizenden pk’s die de ‘tractorpullingmachines’ op de baan brengen en het spektakel eromheen,  zorgen steevast voor vele enthousiaste toeschouwers.

80 meter
Bij Indoor Tractor Pulling is het de bedoeling om de zogenaamde sleepwagen zo snel en zo ver mogelijk over de speciaal geprepareerde baan naar het eind te trekken. Tijdens Indoor Tractor Pulling hebben bezoekers als vanouds een prima zicht op de 80 meter lange wedstrijdbaan.

Zaterdag 24 januari worden er twee sessies verreden. De eerste sessie start om 11.00 uur met de mini-unlimiteds, de light Modifieds, de light superstocks én de heavy Modifieds. De tweede sessie start  om 18.00 uur met de Two Wheel Drives, de Modifieds en wordt traditioneel afgesloten met de spectaculaire Superstocks.

TREKKER-Live
Nieuw is de vrijdagavond. Dan wordt vanaf 18.00 uur TREKKER-Live verreden, verwijzend naar het blad TREKKER, van uitgeverij Reed Business. Tijdens Trekker Live wordt er gestreden in sport- en supersportklassen, waarbij de rookafzuiging van GelreDome zal worden gebruikt. Tijdens dit evenement vinden er bovendien spectaculaire shows en demo’s plaats.

Foto: Vele duizenden toeschouwers uit binnen- en buitenland genieten tijdens Salland Olie Tractor Pulling 2015 twee dagen lang van  enerverende wedstrijden die spannend blijven tot de laatste pull (foto: Tractor Pulling/IJsselhallen/Libéma)

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!