Tour Culinair zet horecaopleiding in het zonnetjeTour Culinair zet horecaopleiding in het zonnetje
Back Back Nieuws

Tour Culinair zet horecaopleiding in het zonnetje

22 juni 2023

Van 17 tot en met 20 juni organiseerde horecanetwerk Tour Culinair haar 41-ste editie in Groningen en Drenthe. Het evenement stond in het teken van bezoeken aan inspirerende horecaconcepten in beide provincies, gecombineerd met twee mooie fietsritten van ieder 120 kilometer en een kort rondje met de tandem op Schiermonnikoog. Tijdens het slotdiner werd onderwijsdirecteur Gerda Dekker verrast met de klasbaktrofee.

De fietstochten werden gecombineerd met bezoeken aan onder meer het brouwerijhotel Parkzicht in Veendam, een barbecue en quiz bij café de Toeter in Groningen, een boottocht naar Schiermonnikoog inclusief bezoek aan Hotel Graaf Bernstorff, een culinaire 5-gangen lunch aan boord van de Dolfijn, een ijsstop bij Garnwerd aan Zee en het slotdiner bij het Pomphuis in Groningen.

Klasbaktrofee voor Gerda Dekker

Tijdens het slotdiner werd Gerda Dekker, directeur School voor Gastvrijheid en Toerisme Noorderpoort, door Tour Culinair in het zonnetje gezet. Zij heeft zich de afgelopen jaren ingezet om van Generation Hospitality een succes te maken. Het gaat hierbij om een samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en politiek. Jan Bas van Aalderen, landelijk bestuurslid Koninklijke Horeca Nederland: ‘Gerda is het toonbeeld van een onderwijsbestuurder die in oplossingen denkt. Ze gaat met studenten én ondernemers in gesprek, kijkt waar behoeft is en hoe zij als horecaonderwijs maatwerk kan leveren.”

Sportief én zakelijk rendement

Met 41 jaar is Tour Culinair is een van de oudste en bekendste netwerkplatforms in de horeca. Volgens voorzitter Richard Francke is sporten cruciaal voor ondernemers om binnen het eigen bedrijf tot goede prestaties te komen. Een ander belangrijk doel van de Tour Culinair is het uitwisselen van kennis. Francke: ‘Wij zijn een fietsende studieclub. Ondernemers nemen dagelijks talloze beslissingen: over investeringen, personeel, overnames, financiering, contracten, noem maar op. Het helpt ontzettend als je hoort hoe een ander het doet. Een ritje op de fiets kan je zomaar een paar duizend euro opleveren.’

Tour Culinair iets voor jou?

Er is nog ruimte voor sportieve ondernemers binnen Horeca en Toerisme. De Tour Culinair organiseert drie activiteiten per jaar waar fietsen en culinair bij elkaar komen: Naast de Tour wordt er jaarlijks een klasbaktrofee uitgereikt. Met deze prijs wil Tour Culinair het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht brengen.

 

Foto: Jasper Bolderdijk

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!