Tour Culinair viert 40-jarig jubileum op MallorcaTour Culinair viert 40-jarig jubileum op Mallorca
Back Back Nieuws

Tour Culinair viert 40-jarig jubileum op Mallorca

06 oktober 2022

Van 1 tot en met 4 oktober organiseerde horecanetwerk Tour Culinair haar 40-jarige jubileum op fietseiland Mallorca. Het weekend stond in het teken van bezoeken aan inspirerende horecaconcepten, gecombineerd met twee zware fietsritten op het bergachtige Spaanse eiland. 

Voor de tweede keer in het 40-jarig bestaan van de Tour Culinair werd de rit niet in Nederland verreden. Het jubileumjaar was voldoende reden voor het bestuur van Tour Culinair om extra uit te pakken. Mallorca staat bij veel wielrenners bekend als hét wielerparadijs. Ook op hospitality-gebied valt er veel inspiratie te beleven. Voorzitter Richard Francke, in het dagelijks leven directeur van de Koninklijke Industrieele Groote Club in Amsterdam: ‘De ondernemers hebben dit jaar extra getraind om het zware parcours aan te kunnen. Bijkomend voordeel is dat ze tijdens al die de trainingsuren hun hoofd helemaal leeg konden maken.’ 

Sportief én zakelijk rendement

Met 40 jaar is Tour Culinair een van de oudste en bekendste netwerkplatforms in de horeca. In 1984 werd het peloton ‘weggeschoten’ door Prins Bernard, ook Hans Wiegel en Erica Terpstra hebben die rol wel eens vervuld. Tegenwoordig zijn er vaak burgemeesters en profwielrenners bij de start of finish aanwezig. De leden van de Tour Culinair zijn beslissers in de gastvrijheidsbranche, die elkaar al fietsend inspireren. Volgens voorzitter Francke is sporten cruciaal voor ondernemers om binnen het eigen bedrijf tot goede prestaties te komen. ‘Sporten en ondernemen zijn in mijn ogen onlosmakelijk met elkaar verbonden, zeker in onze hectische bedrijfstak. In dit vak moet je lichamelijk en geestelijk fit zijn.’ 

Een ander belangrijk doel van de Tour Culinair is het uitwisselen van kennis. Francke: ‘Wij zijn een fietsende studieclub. Ondernemers nemen dagelijks talloze beslissingen: over investeringen, personeel, overnames, financiering, contracten, noem maar op. En dan hebben ze ook nog eens te maken met ingewikkelde regelgeving. Het helpt ontzettend als je hoort hoe een ander het doet. Een ritje op de fiets kan je zomaar een paar duizend euro opleveren.’ 

Tour Culinair iets voor jou?

Het peloton heeft nog ruimte voor sportieve ondernemers werkzaam binnen Horeca en Toerisme. De Tour Culinair organiseert drie activiteiten per jaar waar fietsen en culinair genieten bij elkaar komen.: een voorjaarsklassieker, een 2- of 3-daags wielerevenement in binnen- of buitenland waarbij ongeveer 130 kilometer per dag gefietst wordt en een najaarsklassieker.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!