Tour Culinair gaat naar MallorcaTour Culinair gaat naar Mallorca
Back Back Nieuws

Tour Culinair gaat naar Mallorca

07 oktober 2021

Tijdens de 39e editie van Tour Culinair heeft het sportieve netwerkplatform voor beslissers in de gastvrijheidsbranche Hans Steenbergen verrast met de Klasbak Oeuvre Award. Voormalig tourvriend Steenbergen krijgt deze ereprijs voor zijn rol in de afgelopen decennia om de branche verder te professionaliseren en op een positieve wijze onder de aandacht te brengen. De trendwatcher, journalist, columnist en veelgevraagd moderator heeft zich eerst als hoofdredacteur bij Misset Horeca en sinds 2009 als co-founder van Food Inspiration via zijn columns, presentaties en artikelen, vele ondernemers en medewerkers binnen de horeca geïnspireerd en gemotiveerd om continue in ontwikkeling te blijven.

Inspirerende Tour door de Achterhoek

De prijs werd uitgereikt tijdens het Tour Culinair weekend dat afgelopen weekend plaatsvond in de Achterhoek. Gedurende twee dagen fietsten de ondernemers in totaal ruim 220 kilometer en combineerden dit met bezoeken aan verschillende horeca-ondernemers in de regio. Op dag één ging het peloton onder barre en natte omstandigheden langs bij Grand Café de Klok in Eibergen, Restaurant ’t Weurden in Winterswijk en bij restaurant het Schaftlokaal in Ulft. Op dag twee werden tijdens een zonnige dag bezoeken gebracht aan herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst, de Heikamp in Ruurlo en proeflokaal Brouwersnos in Groenlo. Bij een groot deel van de locaties werden de fietsers onthaald met een kijkje achter de schermen en een verhaal van de ondernemers, gecombineerd met heerlijke culinaire invullingen.

Jubileumeditie Tour Culinair op Mallorca

Tijdens het slotdiner bij Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem maakte voorzitter Richard Francke de plaats van bestemming bekend voor de jubileumeditie. De veertigste editie zal volgend jaar verreden worden op het Spaanse eiland Mallorca. Hier zal menig berg beklommen gaan worden. Een extra reden voor de ondernemers om komend jaar nog vaker te gaan trainen. Juist in deze periode met veel stress en bijzondere omstandigheden is fietsen een goede en gezonde uitlaatklep.

Tour Culinair organiseert drie activiteiten per jaar waar fietsen en culinair genieten bij elkaar komen. Het gaat hierbij om een voorjaarsklassieker, een 2- of 3-daags wielerevenement in binnen- of buitenland waarbij ongeveer 130 kilometer per dag gefietst wordt en het jaar wordt afgesloten met een najaarsklassieker. Naast de Tour wordt er jaarlijks een klasbaktrofee uitgereikt. Met deze prijs wil Tour Culinair het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht brengen.

Het peloton heeft nog ruimte voor sportieve ondernemers werkzaam binnen Horeca en Toerisme. Interesse in deelname aan de Tour Culinair? Kijk op tourculinair.nl voor alle gegevens.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!